12.7 C
Ljubljana
četrtek, 19 maja, 2022

Na Goriškem v požaru zgorela tri neregistrirana vozila

Piše: C. R.

Danes, 14. septembra ob 00.52 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari na Prvomajski ulici v Novi Gorici, kjer so na makadamskem parkirišču ob stanovanjskem bloku zgorela tri neregistrirana zapuščena osebna vozila (znamke Mercedes-Benz, Mazda in Renault). V požaru je eno vozilo (Renault) v celoti pogorelo, drugi dve vozili pa delno. S tem dejanjem je bila oškodovancem povzročena skupna materialna škoda za približno 300 evrov. Kasneje so požar omenjenih vozil dokončno pogasili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Oškodovanci so odstopili od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj, 13. septembra ob 20.30 uri, so policisti PP Bovec obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na regionalni cesti med vasjo Soča in Trento (Občina Bovec), kjer je prišlo do oplaženja z levima vzvratnima ogledaloma med dvema avtomobiloma. V prometni nesreči sta bila udeležena 32–letni voznik avtomobila, državljan Nemčije, in 23–letni voznik osebnega vozila iz Belgije, nihče od njiju v prometni nezgodi ni bil poškodovan. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Včeraj, 13. septembra v večernih urah, so policisti na območju naselja Osek (Mestna občina Nova Gorica) ustavili 70-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti PP Bovec včeraj, 13. septembra popoldne, blizu Kobarida ustavili 67–letnega voznika osebnega avtomobila in tudi njemu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil tudi omenjeni voznik pod vplivom alkohola (0.69 mg/l alkohola). Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PP Idrija so včeraj, 13. septembra v večernih urah, na Idrijskem imeli v postopku   kolesarja in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu je rezultat preizkusa z elektronskim alkotestom pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (1.16 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Policisti so kolesarja izločili iz prometa, izdan mu je bil plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Sorodne vsebine