10.4 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Na gorenjskih cestah je spet »pokalo«

Gorenjski  operativno  komunikacijski center je v minulih dveh dneh sprejel 19  obvestil  o prometnih nesrečah, 15 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu  in  miru  na  javnem  kraju  ter  dve v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete  pa  o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in ponareditev denarja.

Gorenjski  policisti  so  v  zadnjih  dveh  dneh obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Eno v četrtek, dve pa  včeraj.  V  četrtek  je  v  Kranju  padel kolesar, ki je trčil v robnik pločnika.  Včeraj  popoldan  je  kolesar  padel tudi na Golniku. Nesrečo je povzročil  z  nepravilnim  premikom,  vanj  pa  je trčila voznica z osebnim avtomobilom.  Še  ena prometna nesreča v Kranju, tokrat motorista, pa se je zgodila  včeraj  zvečer.  Udeleženec,  ki je bil pod vplivom alkohola (0,43 mg/l)  je  padel med naglim speljevanjem. Kolesar iz nesreče pri Golniku je utrpel  hude  telesne  poškodbe,  ostala  dva  udeleženca pa sta bila lažje poškodovana. Vsi trije so bili povzročitelji nesreč.

Gorenjski  policisti  so ta teden obravnavali 8 prijav povoženj  divjadi.  V  ponedeljek  zgodaj  zjutraj je bila žival povožena v Letenicah,  v torek na cesti proti Ljubelju, v Resjah in Naklem, v sredo na avtocesti  pri  Mostah  in  uvozu  na avtocesto v Podtaboru, v četrtek pa v Bitnjah v smeri Bohinja in na Bledu. Nesreče so se večinoma dogajale zgodaj zjutraj  in  na  krajih,  kjer so tovrstna trčenja pogostejša. Zato voznike opozarjamo,  naj  na krajih, kjer lahko pričakujejo divjad in kjer so na to opozorjeni s prometno signalizacijo, vozijo posebej previdno.

Neznani  storilec  je  na  Cesti  maršala Tita na Jesenicah poskušal  vlomiti  v  poslovni  objekt.  Vlom mu ni uspel. V Srednji vasi v Radovljici  pa  je  storilec  v  četrtek ponoči poškodoval zaporo na gozdni vlaki.

Ceste so povečini mokre, zaradi neurja pa je ponekod pesek in  listje,  kar  je lahko zelo nevarno predvsem za kolesarje, mopediste in motoriste.  Na  taki  podlagi  je zelo daljša tudi pot ustavljanja. Zato je potrebno  voziti s prilagojeno hitrostjo in na zadostni varnostni razdalji. Posebej nevarni so lahko ovinki.

Spremembe vremena vplivajo na varnost v gorah. Temperature so  že  nižje, poti so lahko spolzke, na nekaterih delih pa je tudi listje, ki zakriva korenine. Možni so hitri vremenski preobrati, ki močno zvišujejo tveganje za nesrečne dogodke. Zato pozivamo k previdnosti in trezni presoji razmer ter odločitvam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine