6.8 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Na gorenjskih bankomatih letos doslej »pozabljenih« že več kot deset tisočakov!

Prazniki in rajanja so pred vrati, z njimi pa poleg lepih trenutkov tudi čas novoletnih nakupov. Posledično so ali bodo lahko bolj obremenjeni tudi bankomati, na katerih je bilo po opravljenih dvigih v letošnjem letu samo na območju kranjske policijske postaje »pozabljenih« že 10.750 eurov denarja*.

 

Pri dvigovanju denarja na bankomatih bodite zbrani, ne hitite in poskrbite, da denar vzamete iz   reže bankomata. Prav tako se takrat ne posvečajte stvarem, ki bi vas lahko zamotile – na primer telefoniranje.

Če ste na bankomatu pozabili dvignjen denar, svetujemo, da o tem čimprej obvestite svojo banko, oziroma banko, ki je lastnik bankomata. V kolikor si je denar kdo prisvojil, gre za ravnanje z elementi kaznivega dejanja zatajitve. Kaznivo dejanje se preganja na predlog oškodovanca. Kdor si protipravno prilasti tujo premično stvar, ki jo je našel ali je do nje po naključju prišel, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Policija najden denar na bankomatu obravnava kot najdeno stvar in vodi postopek po Pravilniku o postopku z najdenimi stvarmi. Če se v enem letu ne najde lastnik, denar lahko postane last najditelja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine