11.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Na gorenjski avtocesti dve prometni nesreči zaradi malomarnosti oziroma neoznačenja vozil z varnostnim trikotnikom

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 9 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 3 s telesnimi poškodbami; 9 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo. Dogodki: Zaradi vsiljivega beračenja so kranjski policisti včeraj obravnavali državljana Romunije in ga kaznovali z globo. Na Drulovki so kranjski policisti včeraj obravnavali pretep med osebami. Dogodek obravnavajo kot kršitev javnega reda in prekršek.

PU Kranj: Opozarjamo na veliko previdnost v gorah. V visokogorju je sneg in zmerna nevarnost snežnih plazov. Glavni težavi sta napihan in nov sneg. Kjer je snega manj, je ta pomrznjen. Veliko je zametov in opasti, ki se lahko predvsem na strmejših pobočjih sprožijo že pod manjšo obremenitvijo snežne odeje, s strmih prisojnih pobočij se lahko predvsem zgodaj popoldne spontano sproži tudi kakšna kloža.

Prometne nesreče

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali dve prometni nesreče s  tesnimi  poškodbami. V Kranju je voznik prevozil prometni znak »Stop« in trčil  v  osebni  avtomobil  druge  voznice. Prav tako na območju Kranja je voznik  v  drugi  nesreči trčil v otroka, ki je nenadoma pritekel na cesto. Okoliščine kažejo na krivdo otroka za nesrečo.

Na  gorenjski avtocesti pa sta se danes zgodaj zjutraj zgodili dve prometni nesreči.  Prva  se je zgodila na pospeševalnem pasu avtocestnega priključka Brezje  proti  Karavankam.  Vozniku  je  na tem pasu zmanjkalo goriva in je osebni  avtomobil tam pustil neoznačen. Vanj je potem trčila voznica, ki se je vključevala na avtocesto. Po trčenju je njeno vozilo odbilo na vozni pas avtoceste,  sama pa je iz vozila izstopila. Tudi njeno vozilo po nesreči ni bilo  označeno  in je vanj po določenem času trčil voznik kombija, ki se je pripeljal   v   smeri   Karavank.   Poškodovan   ni   bil  nihče.  Preizkus alkoholiziranosti  pri vozniku kombija je bil pozitiven. Prometni policisti še vodijo postopek proti vsem trem udeležencem.

Policija svetuje: Če  ti  zmanjka  goriva,  to ni izredni dogodek ampak malomarnost. V vsakem primeru je ustavljeno vozilo na avtocesti nujno potrebno označiti. Pomikamo se  skrajno desno. Vklopimo smernike. Obvezno si nadenimo odsevni telovnik. Postavimo  varnostni  trikotnik.  Uporabimo  stebriček SOS ali pokličemo na Prometno-informacijski  center  za  državne ceste (PIC) na številko 1970 in sporočimo dogodek/okvaro. Več o tem si lahko preberete tukaj!

Vlom v stanovanjsko hišo

V kraju Poženik je bilo včeraj preko dneva vlomljeno v stanovanjsko hišo in odtujena manjši znesek denarja ter zlatnina.

Vir: Policijska uprava Kranj

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine