5.3 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Na območju PU Koper povečan promet na vstopu v državo; na gorenjski avtocesti dva kilometra dolg zastoj

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti dva kilometra dolg zastoj med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji zaradi poostrene kontrole na avstrijski strani. Opozarjajo, da mora med kolonama biti ves čas vzpostavljen reševalni pas. Tistim, ki so namenjeni proti Jesenicam in Kranjski Gori svetujejo, naj uporabijo izvoz Jesenice vzhod.

Priporočena je uporaba drugih poti proti Avstriji. Na mejnem prehodu Šentilj trenutno ni čakanja, prehod je možen za vse potnike. Prehod meje na prelazu Ljubelj je prav tako možen za vse potnike. Korensko sedlo je odprto samo za državljane Slovenije in Avstrije, trenutno pa čakanja ni.

Na mejnima prehodom Dragonja in Gruškovje vozniki osebnih vozil pri vstopu v Slovenijo čakajo uro in pol, pri izstopu pa do pol ure. Na Sečovljah za vstop čakajo uro in pol, na mejnima prehodoma Jelšane in Zgornji Leskovec pa do pol ure.

Zaradi gašenja požara je v Ljubljani zaprta Cesta dveh cesarjev.

Danes do 21. ure ter na primorskih cestah do 22. ure, velja omejitev prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

V Ljubljani bo do 13. ure zaradi prireditve zaprta Štajerska cesta med krožiščem Tomačevo in Kranjčevo ulico.

Od ponedeljka do srede bo na primorski avtocesti zaradi del na razcepu Gabrk zaprt krak iz smeri Kopra proti Sežani. Obvoz za osebna vozila bo po regionalni cesti Divača – Sežana, za tovorna pa po regionalni cesti Divača – Senožeče in nato po avtocesti proti Sežani.

Na vipavski hitri cesti je zaradi del zaprt uvoz Vogrsko proti Vrtojbi, Italiji.

Na pomurski avtocesti je zaradi del zaprt priključek Murska Sobota proti Mariboru, izvoz in uvoz, vključno z bencinskim servisom. Priključek Lipovci je ponovno odprt.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

 

Stanje na mejnih prehodih PU Koper – izjava

PU Koper: “Promet na mejnih prehodih na območju Policijske uprave Koper je danes dopoldan potekal brez večjih čakalnih dob, nekoliko je bil povečan na vstopu v Republiko Slovenijo. Povečan promet, in s tem daljše čakalne dobe pri vstopu v državo, pričakujemo v popoldanskih in večernih urah, pa seveda jutri. Tudi v petek in soboto popoldan je bil nekoliko povečan promet na vstopu v državo, predvsem na mejnih prehodih Jelšane, Dragonja in Sečovlje, kjer je bilo občasno potrebno čakati do uro in pol.

Ob tem lahko povemo, da je promet na naših mejnih prehodih, tako na vstopu kot tudi na izstopu, veliko manjši od prometa na primerljiv vikend v avgustu 2019 (na vstopu na mejnih prehodih Jelšane in Dragonja za približno 50 % manj prometa, na izstopu pa tudi do 70 % manj). Na mejnem prehodu Jelšane je bilo včeraj na vstopu skoraj polovica potnikov Slovencev, na mejnem prehodu Dragonja pa so Slovenci predstavljali le približno 20 % delež potnikov.

Na mejnih prehodih smo delo policistov organizirali v skladu s pričakovanimi spremenjenimi okoliščinami. Vse potnike kljub temu opozarjamo, da se mejna kontrola nekoliko podaljša zaradi doslednega preverjanja določb odloka za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni. Upoštevati je seveda potrebno tudi omejitve, ki jih predstavlja cestna infrastruktura, pretočnost je namreč na cesti z enim prometnim pasom močno
omejena.

Zato svetujemo, da potniki svojo pot načrtujejo in izvedejo dovolj zgodaj in ne čakajo na ponedeljek popoldne ali zvečer. Policisti nimajo diskrecijske pravice za odločitev glede postopkov za izdajo karantenske
odločbe, ko so za to podani pogoji, zato bodo določbe izvrševali dosledno.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine