14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Na Gorenjskem vlomi, tatvine ter nesreče kolesarjev

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel osem obvestil o prometnih nesrečah, 14 prijav o kršitvi predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter eno v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in ponareditev denarja.

 

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Dopoldan je na Jezerskem sama padla kolesarka, pozno popoldan bil na krožišču pred predorom Sten v Škofji Loki v nesreči samoudeležen motorist, zvečer pa sta bila v Tenetišah v nesreči udeležena še dva kolesarja. Otrok je z dvorišča zapeljal pred kolesarja na glavni cesti, ki je v manevru preprečevanja trčenja padel in se poškodoval.

Nesreče enoslednih vozil se kar vrstijo in so v tem delu leta praktično vsakodnevne. V segmentu kolesarjev izstopata neprilagojena hitrost ter stran in smer vožnje predvsem pri spustih po klancih navzdol in na kolesarskih stezah ter izsiljevanja prednosti v naseljih s strani drugih udeležencev. Vsi ti dejavniki so problematični tudi pri motoristih. Skoraj vse nesreče teh udeležencev se končajo z različno hudimi telesnimi poškodbami. Zato naj bodo pri udeležbi v prometu zelo previdni in naj upoštevajo tveganja, ki so jim podvrženi!

Blejski, radovljiški in gorenjski prometni policisti so danes ponoči na Bledu zaradi nasilnega in drznega vedenja proti varnostniku obravnavali tri odrasle osebe, ki so po klicu policije za intervencijo s kraja pobegnile z osebnim avtomobilom. Kršitelji so se uprli in napadli varnostnika, ki jih zaradi polne zasedenosti lokala, ni spustil v gostinski obrat. Vozilo so policisti v hitri intervenciji izsledili. Dva so policisti po opozorilih pridržali zaradi nadaljevanja s kršitvijo tudi v policijskem postopku, ženski, ki je vozila osebni avtomobil, pa so zaradi enega promila alkohola prepovedali nadaljnjo vožnjo in jo izločili iz prometa. V povezavi s prijavo policisti proti vsem trem še vodijo postopke.

Na kopališču na območju Jesenic je neznani storilec včeraj med 18.40 in 18.50 izkoristil nepazljivost gostinca in odtujil denarnico z denarja. Preko dneva je bila denarnica odtujena tudi pri Bohinjskem jezeru.

Stvari, ki jih prenašate s sabo na javnih krajih, kopališčih, športnem udejstvovanju ipd. imejte ves čas pri sebi in pod nadzorom. S sabo imejte samo tisto, kar takrat nujno potrebujete. Predvsem so za storilce aktualne denarnice, telefoni, manjši nahrbtniki, torbice, vrednejša kolesa.

V Begunjah na Gorenjskem so radovljiški kriminalisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. V hišo je bilo vlomljeno tudi v Šenčurju. Odtujen je bil denar in zlatnina, obakrat v času odsotnosti lastnikov. Na Ulici Staneta Bokala je danes okoli 00.30 storilec vlomil v prostor ustanove. Lastniki ne pogrešajo ničesar.

Poskus vloma so danes obravnavali tudi kranjski policisti. Storilec je v prostore poskušal vlomiti na Stošičevi ulici.

Zadnje novice

Sorodne vsebine