11.2 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Na Gorenjskem več nesreč kolesarjev, zalotili tudi voznika pod vplivom drog

Blejski  policisti  so  včeraj  obravnavali  nesrečo voznika, ki je prijavil in tudi dejansko trčil v divjad, vendar očitno ne povsem priseben, ker je hitri test na droge pri njem pokazal na prisotnost prepovedane droge konoplja. 

 

Vozniku  je  bil  odrejen  strokovni pregled in odvzeto vozniško dovoljenje.  Tako  kot za alkohol tudi za droge velja, da voznik, ki je pod vplivom teh substanc, ne sme niti začeti voziti v prometu.

Gorenjski  prometni  policisti  so sicer včeraj  popoldan  krajši  čas nadzirali  promet  v  enem od glavnih križišč v Kranju, na Zlatem polju. Na pobudo  občana  so  kontrolirali vožnjo v rdečo luč in ugotovili štiri take prekrške.  V  letošnjem  letu  so  prometni  policisti  na  tem mestu sicer obravnavali že okoli 150 kršitev neupoštevanja semaforja, z nadzori pa bodo še nadaljevali.

Tisti dan so policisti zabeležili tudi nekaj prometnih nesreč na Gorenjskem, povezanih s kolesarji.  Med  Kranjem  in  Polico je kolesar trčil v peško, v Kranju je bil zabeležen padec kolesarja,  na  Jezerskem pa trčenje med kolesarjem in voznikom skuterja. V Mavčičah  je  kolesarka  na  križišču prevozila stop znak in zapeljala pred osebni  avtomobil,  v  Hrašah  pa  je padel še voznik skuterja. Vsi so bili telesno  poškodovani,  kar  je glede na njihovo izpostavljenost poškodbam v nesrečah pričakovano.

Število prometnih nesreč teh udeležencev (pešci, kolesarji, motoristi) se v primerjavi z vozniki drugih vrst vozil v tem obdobju povečuje. V zadnjih 10 dneh  so  bili  udeleženi  v  19-tih prometnih nesrečah, od skupno 23-tih s telesnimi  poškodbami  v tem obdobju. »Zato jih pozivamo, naj bolj pazijo in naj  se  izogibajo ravnanjem, ki povečujemo možnost nesreč. Gre predvsem za prilagojeno hitrost, varnostno razdaljo, pravilno vožnjo na križiščih in po cesti,  uporabo  kolesarskih  stez,  čelade,  pravilno  hojo ter udeležbo v prometu brez vpliva alkohola in drog,« so zapisali na policijski upravi Kranj.

Zadnje novice

Sorodne vsebine