18.8 C
Ljubljana
četrtek, 16 septembra, 2021

Na Gorenjskem v znamenju obremenjenih cest in prometnih nesreč

Gorenjski  operativno  komunikacijski  center  je v zadnjih 24 urah sprejel sedem  obvestil o prometnih nesrečah, po dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem  redu  in  miru  na javnem kraju ter v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete  pa  o  sumih  kaznivega  dejanja  vlom  in poškodovanje tuje stvari.

 

Nesreči  s poškodbami

Gorenjski policisti so v preteklem dnevu obravnavali dve  prometni  nesreči  s  telesnimi  poškodbami. Na Jesenicah je voznik na parkirišču  trčil v peško, na Bledu pa je bila v prometni nesreči udeležena kolesarka.

Gorenjski  policisti  so  v  zadnjih  treh vikendih tega meseca obravnavali večje  število  prometnih  nesreč z udeležbo ranljivejših udeležencev. Prvi vikend  avgusta  sta  bila  v  nesrečah  udeležena  dva  kolesarja in trije motoristi, drugi vikend so bili trije udeleženci v nesrečah kolesarji, eden pa motorist, minuli vikend pa še dva kolesarja in en motorist. Do nesreč je prihajalo  zaradi neprilagojene hitrosti, neustrezne varnostne razdalje ter nepravilne  strani  oziroma  smeri  vožnje.  Večino  nesreč  so  povzročili udeleženi kolesarji in motoristi sami.

Zato na  Policijski upravi Kranj opozarjajo na veliko previdnost in izogibanje situacijam, ki bi bile  zanje  lahko  nevarne.  Vozniki naj ravnljivejših udeležencev predvsem ne spregledajo.

Vlom 

Škofjeloški  policisti  so  včeraj  Pod  Plevno  obravnavali  vlom v stanovanjsko hišo. Lastniki ne pogrešajo ničesar.

Dogodki  v  naravi

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri dogodke v naravi.  V  dveh  primerih  zaradi požara, v enem pa so obravnavali prijavo suma  onesnaženja  reke. Na Črnivcu je pogorelo nekaj sto kvadratnih metrov podrastja,  na  območju  Kranja  pa  majhna  površina  trave.  Prijavo suma onesnaženja  reke so policisti obravnavali na območju Lancovega. Okoliščino je policiji naznanil regijski center za obveščanje. Prve ugotovitve kažejo, da  v  vodi  ni  bilo  nevarne snovi. S prvimi ugotovitvami so policisti že seznanili pristojni okoljski inšpektorat.

Včeraj  daljši  zastoj  v  prometu  na  gorenjski  avtocesti

Zastoje proti Karavankam in gost promet v drugi smeri pričakujejo tudi danes in prek vikenda.  Pričakovati  je  mogoče tudi  zastoje proti Bledu in povečan promet proti Kranjski Gori in Jezerskim.

Na  avtocestah  opozarjajo  na  pomembnost  reševalnega pasu. Reševalni pas morajo vozniki vzpostaviti takoj, ko se promet začne upočasnjevati. Vozniki na levi naj se pomaknejo skrajno levo proti ograji, desni pa skrajno desno, na  odstavni  pas (če obstaja) – na Facebook strani Policijske uprave Kranj smo  to sredo, 22. avgusta, objavili video vožnje policista motorista skozi zastoj proti Karavankam.

Domačim voznikom ob tem predlagajo uporabo manj obremenjenih cest. Hkrati svetujejo spremljanje prometnih  informacij in pozivajo k previdnosti, strpnosti ter upoštevanju prometnih pravil.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine