17 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Na Gorenjskem spet kolovratili pijani vozniki!

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel šest obvestil o prometnih nesrečah, dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in tri v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumu kaznivega dejanja vlom. Policisti so zasegli še en avtomobil vozniku brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

 

Na gorenjskih cestah sta se minuli dan zgodili dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na semaforiziranem križišču v Polici sta včeraj popoldan   zaradi neupoštevanju pravil o prednosti trčila dva osebna avtomobila. Udeleženci so po podatkih policije utrpeli lahke telesne poškodbe.

Druga nesreča s telesnimi poškodbami, ki bi se glede na pijano stanje povzročitelja lahko končala tudi bolj tragično, pa se je pozno popoldan zgodila   na   avtocesti   pri   Naklem.   Voznik,   ki   mu   je preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 0,99 mg/l oziroma več kot dva promila alkohola, je trčil v drugo vozilo, ki ga je odbilo v varovalno ograjo. Vozilo   udeleženca   je bilo močno poškodovano in popolnoma nevozno.

Povzročitelju   nesreče so policisti odredili tudi strokovni pregled,

obravnavajo pa ga zaradi suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. Voznica udeleženega vozila je k sreči utrpela »samo« lahke telesne poškodbe. V prilogi fotografiji.

To za minuli dan še ni vse, saj so policisti obravnavali še dva kritična voznika. Enega so iz prometa včeraj izločili že zgodaj zjutraj. Bil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pozitiven pa je bil tudi hitri test na prepovedane droge. Avtomobil so mu policisti zasegli. Drugi voznik pa je bil obravnavan danes ponoči. Voznik je bil močno pod vplivom alkohola (0,89 mg/l), enako kot prejšnji voznik pa je bil tudi on pozitiven na hitri test za prepovedane droge. Manjšo količino prepovedane droge so mu policisti v postopku tudi zasegli.

Taka dejanja voznikov pod vplivom alkohola ali drog so uničujoča za ostale udeležence in varnost prometa, zavedanje o posledicah pa pri takih vedno pride prepozno. Prepozno zato, ker pri njih preprosto mora nastati posledica, da bodo sploh začeli razmišljati o svojih dejanjih. Ampak takrat bo prepozno, beseda oprosti pa povsem brez pomena. Opravičil za taka dejanja namreč ni!

V Puštalu je neznani storilec včeraj med 17. in 18.30 uro vlomil v stanovanjsko hišo. Lastniki ne pogrešajo ničesar.

Zadnje novice

Sorodne vsebine