5.3 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Na Gorenjskem spet drzna tatvina, eden od storilcev je bil temnejše polti

Dva storilca sta se včeraj dopoldan okoli 10. ure pripeljala do stanovanjske hiše starejšega krajana na Blejsko Dobravo in ga zamotila s spraševanjem o telekomunikacijah. Eden ga je zvabil za stanovanjsko hišo, drugi  pa  je  to izkoristil in mu iz hiše odtujil manjši znesek denarja in nakit.  Eden  od  storilcev  je bil star med 25 in 30 let. Imel je temnejšo polt.

 

Gorenjski  policisti so sicer minuli dan obravnavali pet vlomov v objekte. V Studenčicah na območju Radovljice je bilo vlomljeno v čebelarska objekta. V Mojstrani je storilec vlomil v stanovanjsko hišo, prav tako tudi v  Selu pri Žirovnici. Na Zgornjem Jezerskem je bilo med 12.40 do 17.50 uro z  naviranjem  vrat  vlomljeno  v  osebni  avtomobil. Storilec iz vozila ni odtujil  ničesar.  V  Naklem pa je bilo danes nekaj minut po polnoči ponoči vlomljeno v bencinski servis. Odtujene so bile cigarete.

Ljubljanski policisti so prav tako zabeležili precej vlomov. Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 650 evrov. V  Brezovici  je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil toplotno črpalko. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov. V okolici Pijave Gorice so policisti obravnavali vlom v počitniško hišo, od koder  pa  neznani  storilec  ni  ničesar odtujil. Nastalo je za okoli 1000 evrov škode.

Ljubljanski  policisti  so  v  okviru  kriminalistične  preiskave  vloma  v slaščičarno za Bežigradom, ki sta jo v noči na 12. 8. 2019  izvršila takrat še neznana storilca, identificirali in prijeli enega od osumljencev. Gre za 34-letnega državljana Slovenije, ki je skupaj v sostorilstvu z neznanim storilcem vlomil  v objekt skozi vrata, iz notranjosti pa sta odtujila dva dlančnika, prenosni  tiskanik,  11 stekelnic alkoholne pijače, nož, torto, in denar. Z dejanjem sta povzročila za 1255 evrov skupne škode.  34-letnik je prav tako osumljen dveh tatvin artiklov v trgovini, ki ju je izvršil v začetku meseca avgusta za Bežigradom. Osumljeni bo danes skupaj s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Identiteta drugega storilca ni znana.

Primorski policisti pa so bili včeraj ob 15.46 obveščeni o ropu zlatarne v Portorožu. Po prvih podatkih gre za tri storilce. Dva od njih sta vstopila v zlatarno (tretji je čaka zunaj), zagrozila lastniku in ga zvezala, zatem pa pobrala večjo količino zlatega nakita. Pobegnili so z osebnim avtomobilom Citroen C3 Picaso, ki pa je bil kasneje najden zapuščen ob kanalu Sv. Jerneja v Luciji.

Opis storilcev:
1. moški, suhe postave, visok okoli 175 cm, s polovično plešo, rjavimi lasmi in brado. Oblečen je bil v belo majico s kratkimi rokavi in v kratke temno modre hlače do kolen, obut pa v športne copate.
2. moški, visok okoli 185 cm, čokate postave, s temnimi krajšmi lasmi in krajšo brado. Oblečen je bil v belo majico brez rokavov, z rdečo sliko na prsnem delu, kratke črne hlače.
3. moški, visok okoli 185 cm, suhe postave, oblečen v belo majico ter svetlo modre hlače. Imel je svetlo moder nahrbtnik.

Policisti intenzivno zbirajo informacije. Vse, ki bi vedeli kaj konkretnega o ropu, prosijo, da to čim prej sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Štajerski policisti pa sporočajo, da je neznani  storilec v noči na 27. 8. 2019, na neugotovljen način odklenil ograjo  ter pristopil do skladiščnega prostora poslovnega objekta na Ptuju. Na  tem  objektu  je razbil steklo okna, skozi njega vstopil vanj in od tam odtujil  več  kosov  orodja,  več  sedežnih  garnitur in še neznano število aluminijastih trakov na kolutih. Materialna škoda znaša okoli 10.000 evrov.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine