29.2 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

Na Gorenjskem so imeli v prvih dneh novega leta policisti veliko dela

Gorenjski  operativno  komunikacijski center je v minulih dveh dneh sprejel 11  obvestil  o  prometnih  nesrečah, poleg tega pa še 11 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in pet v zasebnem prostoru, s  področja  kriminalitete  pa  o  sumih  kaznivih  dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari. Med dogodki je bilo še pet požarov, dve nesreči v gorah  in  ena  na  smučišču.  Policisti  so v enem postopku zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

 

Kriminaliteta. Kriminalisti so na Gorenjskem včeraj obravnavali pet vlom. V enem  primeru  je  bilo  vlomljeno  v  vozilo,  v  preostalih  petih  pa  v stanovanjske  hiše.  Iz  vozila  je  bilo odtujeno orodje, iz stanovanjskih objektov pa zlatnina, denar in nakit. Podrobno:

   –           V  petek ponoči je bilo na Ulici Tončka Dežmana v Kranju vlomljeno v osebni avtomobil. Odtujeno je bil orodje.

   –           V  petek  okoli  18.30  je  storilec  na  Zgornjem  otoku  vlomil  v stanovanjsko  hišo.  Odtujena je bila zlatnina in srebrnina. Storilec se je s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom.

   –           Včeraj sta bila izvršena dva vloma. Med 17.20 in 17.45 je bilo v hišo vlomljeno  v Bodeščah. Odtujen je bil nakit. V Poljšici pri Gorjah je bil pri vlomu odtujen denar in nakit.

   –           Danes  pa so policisti obravnavali nočni vlom v stanovanjsko hišo na Rečiški cesti na Bledu. Kaj je bilo odtujeno se še ugotavlja.

Tatvini.  V petek ponoči je bilo iz garaže na Ulici Angelce Hlebce v Kranju odtujeno  motorno  kolo Yamaha, tip YZF600R, modre barve, letnik 2017, reg. št.  KR  CZ-14.  Danes  ponoči  pa  je  bila na avtocesti prijavljena drzna tatvina.  Oškodovancu naj bi storilec med menjavo poškodovane pnevmatike iz vozila  odtujil  denar  in  mobilni  telefon. Stvari v vozilu niso bile pod nadzorom.  Do tovrstnih drznih tatvin lahko prihaja tudi drugje, ne samo na avtocesti.  Zato  naj  lastniki  vozilo  vedno,  ko  se oddaljijo od svojih prevoznih  sredstev  ali  so  zunaj  njih,  zaklenejo,  stvari  pa ustrezno pospravijo,  da že sama okoliščina ne bo dajala videza, da so vredne stvari dosegljive tatovom.

Nesreče   s   poškodbami.  Gorenjski  policisti  so  v  zadnjih  dveh  dneh obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. O petkovi jutranji nesreči  v  Retečah  policisti še vodijo postopek, zgodili pa sta se še dve drugi trčenji z lahkimi telesnimi poškodbami udeležencev.

V  petek  zjutraj  sta  na  gorenjski  avtocesti proti Ljubljani trčili dve vozili. Povzročiteljica nesreče je v drugo vozilo trčila na odstavnem pasu, medtem,  ko je drugo vozilo stalo. V Zgornjih Bitnjah pa sta dva udeleženca včeraj trčila zaradi neupoštevanja pravil o prednosti.

V  izogib  hudim  nesrečam, kot je bila v Retečah, voznike pozivamo k varni vožnji  in  doslednemu  upoštevanju prometnih pravil, ki natančno določajo, kaj je v prometu dovoljeno in kaj prepovedano.

Požari.  Gorenjski  policisti  so  obravnavali  pet  prijav požarov. V enem primeru gre za dimniški požar, v dveh je zagorelo listje oziroma podrast, v še  dveh  pa  v enem primeru v kurilnici, v drugem pa v kuhinji. Materialna škoda je nastala v dveh požarih.

Podrobno:  V  Žireh so zagorele saje v dimniku. Škoda ni nastala. Na Alpski cesti  v  Lescah  je  v  petek  okoli  18. ure zagorelo listje. Ogenj se ni razširil,  škoda  ni  nastala.  Včeraj  je  v  Kranju  zagorela  podrast ob železniški  progi.  Tudi tukaj ni nastala škoda. V Bohinju je včeraj zvečer zagorelo v kurilnici. Nastaja je samo materialna škoda. Materialna škoda je nastala  tudi  danes  v  požaru  v  Poljanah nad Škofjo Loko. Zagorelo je v kuhinji.

Drugi  dogodki. V petek popoldan je na smučišču sam padel smučar. Utrpel je lahke  telesne poškodbe. Včeraj popoldan pa se je en pohodnik po zdrsu huje poškodoval  pri  vračanju  s  Stenarja proti Vratom, drugi pa je zdrsnil na Viševniku – pomagali so mu bohinjski gorski reševalci.

Policijska uprava Kranj: Previdno  v  gorah  in  na  smučiščih. Razmere na obeh terenih so zahtevne. Bodite previdni in upoštevajte pravila ter svoje dolžnosti!

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine