7.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Na Gorenjskem smrt planinca v Julijskih Alpah, najdena granata, prometne nesreče in mrtvo pijani voznik

Gorenjski  Operativno  komunikacijski  center  je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel:

–       18 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo, od tega 4 s telesnimi poškodbami;

–       12 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 7 v zasebnem prostoru;

–       s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.

Dogodki:

   –    Iz petka na soboto ponoči je bila obravnavana smrt planinca na poti med Krmo in Staničevim domom. Okoliščine kažejo na zdravstvene težave državljana BiH in posledično smrt. Hodil je v skupini več oseb in se med hojo zgrudil. V dolino so ga prenesli kranjskogorski gorski reševalci. Dve manjši nesreči pa sta se zgodili med Krnico in Pogačnikovim domom ter na območju Koble. Obakrat je šlo za padec in poškodbo glave pri dveh planincih.

–      Na območju Kranja je bila obravnavana prijava kurjenja plastike na javnem kraju. Ugotovljeno je bilo kurjenje plastičnega ovoja in sena s strani fizične osebe, o čemer bodo policisti obveščali pristojno okoljsko inšpekcijo.

–      V Žireh je krajan našel starejšo granato. Policisti so zavarovali kraj, granato pa so prevzeli strokovnjaki enote za varstvo pred NUS.

–      Na območju Poljan nad Škofjo Loko je bil včeraj obravnavan požar v zasebnem prostoru. Zagorelo je v kuhinji. Nastala je materialna škoda. Poškodovan ni bil nihče.

–      Na območju Cerkelj na Gorenjskem so policisti v petek popoldan preverjali prijavo o zelo slabem stanju voznika, ki je pred ustavitvijo vijugal po cesti. Ugotovili so, da je močno pijan. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 1,44 mg/l alkohola. S kraja so ga odpeljali reševalci. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

–      Gorenjski prometniki policisti so včeraj v prekrškovnem postopku obravnavali voznika, ki je po gorenjski avtocesti na omejitvi 110 km/h vozil s hitrostjo 231 km/h. Tujca so ustavili in ga kaznovali z globo.

Promet.  Gorenjski  policisti  so  v  minulih dveh dnevih obravnavali štiri prometne  nesreče  s  telesnimi  poškodbami.  V  petek je voznica z osebnim avtomobilom  zaradi  izsiljevanja prednosti trčil v kolesarja, v Podhomu pa je  kolesar  sam  padel  zaradi  neprilagojene  hitrosti  vožnje. Drugi dve nesreči sta se zgodili včeraj. Na območju Cerkelj na Gorenjskem je voznik z osebnim  avtomobilom  trčil  v  stanovanjsko hišo in poškodoval še parkiran osebni  avtomobil.  V  izdihanem  zraku  je  imel 0,36 mg/l alkohola. Mladi voznik  je  vozil  z neprilagojeno hitrostjo. Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje  sta  dve  vozili  čelno  trčili tudi na Jesenicah. Udeleženci so po podatkih policije utrpeli lahke telesne poškodbe.

Kriminaliteta.  V petek so kriminalisti obravnavali vlom v poslovni prostor na  Ljubelju,  v  Zgornjih  Bitnjah  pa v stanovanjsko hišo. V hišo je bilo vlomljeno  preko  dneva.  Odtujen  je  bil  nakit  in  denar,  oboje manjše vrednosti.

Na  Jesenicah  pa  je  bil v petek popoldan okoli 14. ure obravnavan poskus tatvine.  Voznica  se  je  na  križišču vključevala v promet, ko je neznana ženska  odprla  prednja  desna  vrata  in  segla proti odloženim stvarem na sedežu. Poskus tatvine ji ni uspel, ker je voznica z notranje strani uspela zapreti  vrata.  O  dejanju  kriminalisti  še  zbirajo  obvestila in vodijo postopek.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine