10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Na Gorenjskem sedem prometnih nesreč, nasilje v družini, kršitev javnega reda in miru ter dva vloma

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

   –    7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 nesrečo s telesnimi poškodbami
   –    3 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem ter 1 v zasebnem prostoru;
   –    s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.

Nasilje v družini

Policisti so včeraj obravnavali primer nasilja v družini z  lažjimi  poškodbami  oškodovanke.  Žrtev je nasilje s strani družinskega člana  doživljala  dlje  časa.  Nasilnežu  so  policisti  izrekli  prepoved približevanja in proti njemu vodijo postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja. 

Policija ob tem sporoča: Policija  ves  čas  s  preventivnimi  ukrepi  vzpodbuja strpnost, razumevanje in ničelno toleranco do nasilja, prav tako vzpodbuja vse, da ob zaznavi   nasilja,  le  to  prijavijo  policiji.  Policija  vsakič  zavzeto obravnava  prijave  sumov  storitev kaznivega dejanja nasilja v družini ter stori  vse  potrebno  za  zaščito  žrtev in izvede zakonsko določene ukrepe zoper  storilce.  Potrebno se je zavedati, da se krog nasilja, v katerem se znajde  žrtev  nasilja  v  družini,  nikoli  ne  prekine  sam od sebe. Zato apeliramo  na žrtve, da znova najdejo svojo notranjo moč, poiščejo pomoč in podajo prijavo na policijo. Policija bo vedno storila vse za zaščito žrtve, tudi  v  teh  kriznih  časih  in ustrezno ukrepala zoper storilca. Skupaj s Centri  za socialno delo in nevladnimi organizacijami bomo pomagali žrtvam,
da živijo življenje brez nasilja.

Dogodki:

   –    Blejski policisti so včeraj obravnavali dimniški požar v zasebnem objektu. Vnele so se saje v dimniku. Škoda ni nastala. Pozivamo k pravočasni pripravi grelnih naprav na kurilno sezono in opozarjamo na previdnost pri kurjenju.
   –    Jeseniški policisti so včeraj obravnavali nesrečo pri delu v podjetju s poškodbami delavca, ki je padel z višine. Nudena mu je bila zdravniška pomoč.
   –    Radovljiški policisti so včeraj obravnavali tri mladoletnike na skuterjih, ki so z nedostojnim vedenjem do občanke kršili javni red in mir. Nanjo so vpili, kako vozi. Vse tri so policisti izsledili in jih obravnavajo zaradi prekrška.
   –    Divjad je bila minuli dan povožena v Podbrezjah.
   –    O prometni nesreči s telesnimi poškodbami kolesarja na cesti Žabnica
   –    Trata samo vas včeraj obveščali s posebnim obvestilom/zaprosilom.
   –    Gorenjski prometni policisti so včeraj v delovni zapori na gorenjski avtocesti merili hitrost vožnje vozil in ugotovili 68 prekoračitev hitrosti nad 117 km/h. Z meritvami bodo policisti nadaljevali. Policija ob tem opozarja, na prilagojeno hitrost vožnje in upoštevanje omejitev hitrosti.

Za varnost pešcev

S ponedeljkom se je začela 14-dnevna vseslovenska preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Policisti preverjamo pravilno ravnanje voznikov in pešcev.  Največ  nesreč  z  udeležbo  pešcev  se  zgodi prav v jesenskih in zimskih  mesecih,  ko  so  dnevi krajši, vidljivost slabša, ceste pa zaradi vremenskih  razmer  spolzke.  Nadzor na terenu je včeraj potekal na območju Kranja  in Škofje Loke. Policisti so ugotovili 49 kršitev prometnih pravil, med njimi 21 kršitev pešcev in 14 prekoračitev hitrost voznikov. Pri večini kršitev  pešcev,  so  ti ceste prečkali izven urejenih prehodov za pešce. V segmentu hitrosti pa so je bile na omejitvi 50 km/h izmerjene tudi hitrosti 85, 86 in 87 km/h, kar je občutno nad omejitvijo. Pešci, poskrbite za svojo varnost in vidnost, vozniki pa pazite nanje!

Vloma v avtomobila

  Kranjski policisti so včeraj obravnavali dva vloma v osebna
avtomobila  na  parkirišču pod Joštom. Lastnika ne pogrešata ničesar. Vloma
sta  bila  izvršena  med  19.15  in  20.30 uro, gre pa za naviranje vrat. V
vozilih ne puščajte vrednih stvari.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine