5.7 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Na Gorenjskem se je minuli vikend zgodilo več prometnih in drugih nesreč, hoja po avtocesti in tatvine

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 minuli vikend sprejel:

 

   –           5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za tri s telesnimi poškodbami;

   –           12 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru;

   –           s področja kriminalitete pa prijave o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.

   –           Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.

   –           Policisti so v dveh primerih zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovna postopka.

Dogodki:

   –           Škofjeloški policisti so v petek obravnavali poškodbo moškega pri delu s strojem za kmetijska opravila. Nudena mu je bila zdravniška pomoč. V soboto pa so kranjski policisti obravnavali poškodbo pri delu v rastlinjaku in poškodbo ženske pri tem.

   –           Radovljiški policisti so v petek obravnavali hojo moškega po gorenjski avtocesti. Moškega so kaznovali z globo in ga odstranili z avtoceste.

   –           Kranjski policisti so včeraj na podlagi prijave zavarovali tekočino v domnevno onesnaženem potoku. Gasilci so zajezili odtekanje. Do pogina rib včeraj ni prišlo. Postopek še poteka.

   –           V Kranju je neznanec poškodoval osebni avtomobil. Vanj je vrgel pirotehniko. Nastala je materialna škoda.

Promet in nesreče

Gorenjski  policisti  so  minuli  vikend  obravnavali tri prometne nesreče  s  telesnimi  poškodbami.  V  petek opoldan je voznik med vzvratno vožnjo  trčil v peško. Sredi petkovega popoldneva je kolesar v Kranju padel zaradi  kombinacije  ekstremne  vrednosti  alkohola  (1,53  mg/l)  in s tem pogojene  nezanesljive  vožnje  s kolesom. V soboto opoldan pa je voznica z osebnim   avtomobilom  v  okolici  Tržiča  zaradi  neupoštevanja  pravil  o prednosti  povzročila  trčenje s kolesarjem. Udeleženci so se v nesrečah po podatkih policije lahko telesno poškodovali.

Še dve prometni nesreči sta imeli za posledico materialno škodo, zgodili pa sta se zaradi izsiljevanja prednosti in nepravilnega premika.

Prometnih  nesreč  je  manj samo zaradi manj prometa, nastajajo pa še vedno zaradi malomarnosti in običajnih napak voznikov, kot so nepravilni premiki, neupoštevanje  pravil  o prednosti, neprilagojena hitrost vožnje, varnostna razdalja  ter  stran  oziroma  smer  vožnje.  V  nekaterih  primerih gre za kombinacijo  teh  dejavnikov z vplivom alkohola. Udeležence v prometu, tako voznike,  kot tudi pešce in kolesarje, zato pozivamo k večji previdnosti in upoštevanju  prometnih  pravil.  S tem lahko bistveno zmanjšajo tveganje za nastanek  nesreč  ter  prispevajo k zmanjševanju obremenjenosti policije in zdravstvenega sistema.

Kurjenje  in požari

Gorenjski policisti so preko vikenda obravnavali štiri primere  kurjenja  v naravi in dva požara. Kršitve kurjenja v naravi v času požarne  ogroženosti  so  policisti  obravnavali  na  Belci,  Dovjah  ter v Podkočni  in  na  Jesenicah.  Požara pa v Naklem in Britofu. V Naklem so se vnele  saje  v  dimniku,  v  Britofu  pa je med kuhanjem zagorelo v garaži. Nastala  je  materialna  škoda.  Požar  so pogasili gasilci. Ogrožen ni bil nihče.

Kriminaliteta

Na  Stari cesti v Naklem so kriminalisti obravnavali poskus vloma  v  stanovanjsko hišo, na Kajuhovi ulici v Kranju pa tatvino bakrenih žlebov.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine