14.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Na Gorenjskem prometne nesreče, tatvina in povožena divjad

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah; po 2 kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari.

Kranjski  policisti  so  pozno zvečer, uro pred polnočjo, na Planini obravnavali  požar  na vrtni lopi in čebelnjaku. O dejanju še zbirajo obvestila in vodijo postopek. Aktualna  je  akcija  za  zmanjšanje  hitrosti  na  cestah.  Bodimo odgovorni. Vozimo previdno. Zaradi dežja so ceste mokre in zelo spolzke. Vozniki vozite previdno, motoristi in kolesarji pa prosimo počakajte na bolj ugodne razmere in se ne odločite za udeležbo v prometu v mokrih razmerah.

Tatvina. Kranjski kriminalisti so včeraj v kraju Voglje obravnavali prijavo drzne  tatvine  iz stanovanjske hiše. Starejša krajana sta o dogodku vedela povedati,  da  sta  ju  dva  neznanca,  ki  sta  se predstavila kot delavca telekomunikacijskega  podjetja,  v začetku tedna zamotila pred hišo in jima predstavila  projekt  postavitve  »droga  za  signal«.  Ko so si ogledovali parcelo, jima je nekdo iz hiše odtujil denar.

Scenariji  tatvin  so  v  osnovi  enaki.  Gre  za preusmerjanje pozornosti. Osumljenci pod pretvezo ponujanja določene storitve, materiala, artikla ali odkupa  stvari,  spraševanja  za  nasvet,  s  starejšimi oškodovanci naprej vzpostavijo  prijazen  običajen  pogovor  in  jih  potem  s  preusmerjanjem pozornosti  zvabijo  stran od vhoda v hišo ter izvršijo tatvino. Kadar so v hiši,  jih  storilci s pogovorom običajno zadržijo v enem prostoru, medtem, ko  drugi  storilec  po  hiši  izvršuje tatvino ali pa jih prosijo, naj kaj prinesejo  in  potem  hitro  pregledajo  določen prostor. Storilci običajno iščejo  denar  in  zlatnino.  Kaznivo  dejanje  takoj prijavite na številko policije 113.

Povoženja  divjadi.  Gorenjski  policisti  so  ta  teden  obravnavali devet povoženj  divjadi.  V  ponedeljek  je bila divjad zvečer zbita v Kovorju, v torek  ponoči  v  Zgornji  Besnici,  zgodaj  zjutraj  v Zgornjih Bitnjah in Bistrici  pri  Tržiču, isti dan zvečer pa še na »Betinskem klancu«. V sredo zvečer  je  bila  divjad  zbita na cesti proti Ljubelju, včeraj zjutraj pri Velesovem, danes pa na cesti Labore – Jeprca.

Žival  trka  ne  more  preprečiti.  Človek jo lahko. Vozniki prosimo vozite previdno  na  območjih,  kjer  običajno  srečujete  divjad, na cestah skozi gozdove,   mimo   travnikov  in  kjer  ste  na  to  opozorjeni  s  prometno signalizacijo.  Majhna  možnost je, da boste divjad srečali sredi mesta. Na obrobjih in zunaj mest jo boste zagotovo. Zato pazite!

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine