9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Na Gorenjskem prometne nesreče, kršitve javnega reda in miru ter kriminal

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel pet obvestil  o  prometnih  nesrečah,  pet prijav o kršitvah predpisov o javnem redu  in  miru  na  javnem  kraju  ter  eno v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete  pa  o  sumih kaznivega dejanja tatvine, vloma in poškodovanja tuje stvari.

 

Kolesarji.  Blejski  policisti so na glavni cesti mimo Bohinjske Bele proti Bohinju  včeraj  zvečer obravnavali nesrečo kolesarja. Pri vožnji kolesa po klancu  navzdol  je  zaviral  in  trčil  v  robnik ter padel. Uporabljal je kolesarsko čelado, utrpel pa je lahke telesne poškodbe.

Uporabo  glavne  ceste  za  kolesarjenje  mimo Bohinjske Bele zaradi samega poteka  ceste,  večjih  hitrosti  in  velike  gostote  prometa odsvetujemo.

Kolesarjem predlagamo uporabo vzporedne ceste skozi naselje Bohinjska Bela, ki je bolj varna in bistveno manj obremenjena.

Kolesarji  so bili ta teden sicer udeleženi v še štirih nesrečah. V Vogljah je  bil  kolesar  žrtev odvzema prednosti udeleženca z osebnim avtomobilom, med  Kranjem  in  Naklem  je  kolesar  padel na kolesarski stezi, nesreči s samoudeležbo kolesarjev pa sta se zgodili še v Zgornjih Gorjah in na Bledu.

V  nesreči  kolesarja  v  Vogljah je podan sum na hujše poškodbe, v preostalih nesrečah  pa  so  kolesarji  utrpeli  lahke  telesne  poškodbe,  največkrat odrgnine po rokah, nogah, poškodbe rame, glave itd.

V  nesrečah,  ki  jih  povzročijo kolesarji, izstopata predvsem hitrost ter stran  in  smer  vožnje.  Zato  jih  opozarjamo  na  veliko  previdnost  in upoštevanje  prometnih  pravil,  ker  so  kot  udeleženci  v  prometu  zelo izpostavljeni  in  tvegajo  resne  poškodbe,  če bodo udeleženi v prometnih nesrečah.

Prepričeval,  da ne gre hitreje.

Škofjeloški policisti so včeraj popoldan v rutinski  kontroli  prometa  obravnavali  domačina,  ki je trdil, da njegov moped  ne  gre  hitreje  kot  25  km/h. Policisti so to preverili, za moped odredili  izredni  tehnični pregled in ugotovili, da dosega še enkrat višjo hitrost, prav tako pa vozilo ni bilo registrirano, mopedist pa za vožnjo ni imel  ustrezne  kategorije.  Moped  so  mu zato zasegli, o dejanjih pa bodo zaradi prekrškov obveščali pristojno okrajno sodišče.

Tatvina.  Neznani  storilec je včeraj ponoči skozi odprto okno na Jesenicah vstopil v poslovni prostor in odtujil prenosni računalnik.

Vikend prometna napoved. Na policiji pričakujejo:

   –           zastoje pred predorom Karavanke proti Avstriji;

   –           gost promet od Karavank proti Ljubljani;

   –           zastoje proti Bledu;

   –           gost promet proti Bohinju;

   –           gost promet proti Kranjski Gori;

   –           povečan promet proti Jezerskem;

   –           v  dolini  Vrat  bo  potekal  promocijski  dan  umirjanja  prometa –

   spremenjena bo prometna signalizacija med 6.00 in 17.00

      https://www.tnp.si/assets/Uploads/promocijskidanvrata2019.pdf

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine