0.2 C
Ljubljana
petek, 28 januarja, 2022

Na Gorenjskem prometne nesreče, kršitve javnega reda in miru ter kriminal

Gorenjski  operativno  komunikacijski center je v minulih dveh dneh sprejel 18  obvestil  o prometnih nesrečah, 11 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu  in  miru  na  javnem  kraju  in  tri  v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

 

V  petek  so  policisti  v  Kranju obravnavali še prijavo požara v zasebnem prostoru.  Vnela  se  je  vsebina  posode  na štedilniku. Nastala je majhna škoda.  Stanovalka  je  bila zaradi vdihavanja dima odpeljana na zdravniški pregled.

Zaradi  vožnje  brez  veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno  vozilo,  v  štirih  primerih  pa  so  na  javnih krajih zasegli manjšo količino prepovedane droge. Proti kršiteljem vodijo prekrškovne postopke.

Nesreče  s  poškodbami

V  minulih  dveh  dneh sta se na gorenjskih cestah zgodile  dve  prometni nesreči s telesnimi poškodbami z udeležbo kolesarjev in ena s samoudeležbo voznika osebnega avtomobila.

Dve  kolesarki sta se v petek popoldan padli na Bledu. Ena se je med vožnjo po klancu navzdol ustavljala pred oviro na vozišču in pri tem padla, vendar ni  utrpela telesnih poškodb, druga, ki je vozila na večji razdalji za njo, pa  je  v istem trenutku tako močno zavrla, da je preko krmila kolesa padla po cesti. Utrpela je lahke telesne poškodbe.

Še ena nesreča kolesarjev se je včeraj popoldan zgodila v Kranju. Kolesarka je na cesti trčila z drugim kolesarjem in utrpela lahko telesno poškodbo.

Nesreča  s  samoudeležbo  voznika osebnega avtomobila pa se je včeraj pozno zvečer  zgodila  v  Brodeh  na  škofjeloškem  območju. Voznik je med vožnjo zapeljal  na nasprotno smerno vozišče in trčil v odbojno ograjo. Okoliščine kažejo  na  neprilagojeno  hitrost  vožnje.  S  kraja  je  bil  odpeljan  v zdravstveno ustanovo. Policisti proti vozniku vodijo prekrškovni postopek.

Vlomi,  trikrat  ostalo  pri  poskusu

 Neznani  storilec je v petek ponoči poskušal  vlomiti v objekt v Bistrici pri Tržiču. Prav tako v petek je bilo med  19.30 in 22. uro v Preddvoru vlomljeno v stanovanjsko hišo. Odtujen je bil  denar  in nakit, oboje majhne vrednosti. V še enem primeru v Preddvoru je  bil  obravnavan  poskus  vloma  v stanovanjsko hišo. Včeraj so kranjski policisti obravnavali še poskus vloma v stanovanjsko hišo v Šutni.

Tatvine! Previdnost velja!

V  petek zjutraj so tržiški policisti obravnavali prijavo tatvine motornih  žag  iz osebnega avtomobila. Vozilo je lastnik dan prej zaklenil, ključe  pa  pustil  na  pnevmatiki,  kar  je  storilec izkoristil, odklenil avtomobil in si prilastil tako žage kot tudi ključe.

O  tatvini  v  petek opoldan v Kranju smo vas že obveščali, je pa v dejanju storilec  izkoristil  nepazljivost občanke, ki je nosila torbico, iz katere je molela denarnica. Storilec je denarnico odtujil in pobegnil.

Včeraj  pa  so  policisti  na Jesenicah obravnavali tatvino orodja na Cesti Franceta  Prešerna.  Storilec je vstopil v nezaklenjen objekt in odtujil za okoli 1.600 eurov orodja.

Vredni   predmeti   v   vozilu,   puščanje   ključev   pri  premičninah  in nepremičninah,  neprevidno  nošenje  stvari  na javnih krajih in odklenjeni objekti  so  okoliščine,  ki  pogosto vodijo v kazniva dejanja. Storilci to izkoriščajo  in  si  v  tatvinah  na  razmeroma  preprost način pridobivajo nezakonito  korist. Zato poskrbite za svoje stvari, navsezadnje gre za vašo lastnino.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine