11 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Na Gorenjskem policisti zabeležili prometne in smučarske nesreče, kriminaliteto in padec s traktorja

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih dveh dneh sprejel:

 –      11 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo;

 –      18 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru n javnem kraju in 9 v zasebnem prostoru;

 –       s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in nasilje v družini.

Dogodki:

–       O petkovi smrtni nesreči v gorah smo vas že obveščali.

–       Na  Glavnem trgu v Kranju je bila obravnavana prijava požara na košu za  smeti.  Enako  je bil požar tudi na Ambrožu pod Krvavcem, kjer je prišlo do samovžiga. Škoda ni nastala.

–       V  Spodnjih  Bitnjah  so  policisti  preverjali  prijavo onesnaženja potoka.  Potok je bil pregledan, sodelovali so gasilci. Najdej je bil manjši nenevaren madež.

Nesreče na smučišču

Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali tri  nesreče  na smučiščih. Vse so se zgodile v petek in v vseh primerih so smučarji  padli  sami. V  enem primeru so uporabniki smučišča nudili pomoč smučarju,  ki  je  nezavesten  ležal  na  robu proge. Imel je odpete smuči. Dogodka  se  ni  spominjal. Okoliščine kažejo, da je razlog lahko v napačno nastavljenih  vezeh  na  smučeh, ki niso ustrezale smučarjevi teži. V drugi nesreči je otrok zapeljal izven urejenega dela smučišča in trčil v skalo. V tretji  nesreči  pa so policisti obravnavali običajen padec smučarke zaradi nepazljivosti.  Opozarjamo  na previdnost pri smučanju ter uporabo ustrezne smučarske in zaščitne opreme. Smučajte tako, da ne ogrožate sebe in drugih. Starši, otroke imejte pod nadzorom.

Kriminaliteta

V  petek  zvečer  je bil na parkirišču trgovskega centra na Planini  obravnavan  poskus  vloma v osebni avtomobil. Storilec je poskušal vlomiti  z naviranjem vrat.

V popoldansko večernih urah je bilo vlomljeno v stanovanjsko  hišo  na  Zgornji  Beli. Odtujen je bil nakit.

Preko dneva je bilo  vlomljeno  tudi  v  hišo na Trsteniku. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.

Kriminalisti so včeraj obravnavali še vlom v stanovanjsko hišo na Jami. Lastniki so bili dlje časa odsotni. Odtujen je bil nakit.

Včeraj  zvečer je neznani storilec v Podbrezjah z vozila znamke MBW odtujil platišča s pnevmatikami. Vozilo je bilo parkirano v gozdu.

Padec s traktorja

Jeseniški policisti so včeraj obravnavali padec več oseb s  prikolice  med pustno povorko. Okoliščine kažejo, da je voznik traktorja zapeljal  na  robnik in povzročil prevrnitev prikolice. Ena oseba si je pri tem  poškodovala  roko.  Za  pustno povorko je organizator imel dovoljenje, dogodek pa se je zgodil v okviru javne prireditve. Postopek še poteka.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine