0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Na Gorenjskem osem prometnih nesreč, dvanajst kršitev javnega reda in kriminal

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 48 urah sprejel:

– 8 obvestil o prometnih nesrečah;

– 12 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru;

– s področja kriminalitete pa naznanilo suma kaznivega dejanja vlom, zatajitev in ponarejanje listin.

– Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli dve vozili.

– Na cesti čez prelaz Korensko sedlo so obvezne verige, na ostalih prelazih je obvezna zimska oprema. https://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx

– V prometu vozite s prilagojeno hitrostjo glede na razmere na cestah, ki so mokre, ponekod tudi zasnežene. Dodatno tveganje predstavlja veter.

Kriminaliteta. Policisti so včeraj obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo v Zgornjih Dupljah. Storilec je v hišo poskušal vstopiti z naviranjem pritličnega okna.

Na Jesenicah pa je neznani storilec v petek vzel pozabljen denar občanke, ki ga je po dvigu na bankomatu pozabila v reži. Ko se je vrnila denarja na bankomatu ni bilo več. Nepazljivost ima vedno svojo ceno, čeprav je na primeru bankomata to težje razumeti, ker pred njim običajno stojiš izključno zato, da bi opravil dvig denarja. Preden greste stran od njega zato vedno preverite ali imate v denarnici vse, kar po opravilu sodi vanjo, torej, da sta pospravljena tako kartica kot tudi dvignjen denar. Bodite previdni, gre za vašo lastnino.

Promet. V minulih dveh dneh so gorenjski policisti obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V petek dopoldan sta v Kranju na križišču trčila voznik z osebnim avtomobilom in pešec. Voznika policisti obravnavajo zaradi povzročitve prometne nesreče, pešca pa zaradi prečkanja vozišča zunaj prehoda za pešce. Utrpel je lažje poškodbe.

Prav tako v Kranju so policisti včeraj zgodaj zjutraj obravnavali voznika z 0,97 mg/l alkohola, ki je zaradi kombinacije alkohola in neprilagojene hitrosti trčil v gradbeno ograjo in jo poškodoval.

Jutri se začenja akcija za večjo varnost kolesarjev. Od 6. do 31. maja 2019 bomo policisti poostreno nadzirali ravnanja kolesarjev v prometu in odnos drugih udeležencev do njih. Cilj akcije je omogočiti varno kolesarjenje na javnih cestnih površinah v Sloveniji, zmanjšati število umrlih in hudo telesno poškodovanih kolesarjev ter povečati uporabo čelade.
https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/98901-naslednji-teden-se-zacenja-akcija-za-vecjo-varnost-kolesarjev

Vir: Policijska uprava Kranj

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine