11.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Na Gorenjskem kriminal, kršitev javnega reda in miru, prometne nesreče, vsiljvo beračenje in planinska nezgoda

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih dveh dneh sprejel:

–   14 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 3 s telesnimi poškodbami;

–  13 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru;

–   s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

–   Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so bila zasežena tri vozila.

Dogodki:

–   Kranjski policisti so v petek obravnavali nesrečo pri delu v zasebni delavnici med popravljanjem vozila.

–   Na Voglu se je včeraj poškodoval nemški planinec, ki je s sanmi med hojo padel na poledenelem delu. Med drsenjem si je huje poškodoval nogo. S kraja je bil odpeljan s helikopterjem. Posredovali so bohinjski gorski reševalci.

–   Včeraj so kranjski policisti v dveh primerih na dveh lokacijah obravnavali dva državljana Romunije (enkrat žensko, drugič moškega), ki sta vsiljivo beračila. Obakrat je bila izrečena globa.

–   V petek opoldan so jeseniški policisti zaradi hoje po avtocesti na Karavankah obravnavali državljana Slovenije.

Ceste:

–    Zaradi nizkih temperatur so ceste in pločniki spolzki. Ponekod so površine lahko tudi poledenele. Zato opozarjamo na previdnost. Vozite s prilagojeno hitrostjo in na zadostni varnostni razdalji, pešci pa pazite zaradi zdrsov. V prometu bodite trezni – kot vozniki in kot pešci.

Opozorila:

 –    Opozarjamo na veliko previdnost v gorah. Glavna težava je sneg ter možnost plazenja in zdrsov. Veliko je zametov in opasti, ki se lahko predvsem na strmejših pobočjih sprožijo že pod manjšo obremenitvijo snežne odeje. Nekatera območja so lahko tudi zaledenela.

–     Smučarji in deskarji. V izogib nesrečam prilagodite hitrost in način smučanja svojim izkušnjam, pripravljenosti, snežni podlagi, opremi in  vremenskih razmeram. Smučajte samo na označenih delih smučarskih progah in ne pretiravajte v snežnih parkih. Uporabljajte smučarsko čelado. Starši imejte otroke pod nadzorom. Pazite na otroke in ostale ter poskrbite za smučarko opremo ter ostale predmete, ki jim imate s sabo. V vozilih na parkiriščih ne puščajte vrednih stvari.

Promet. V zadnjih dveh dneh so gorenjski policisti obravnavali tri prometne nesreče  s telesnimi poškodbami. V petek zvečer je v Gozd Martuljku voznica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala z vozišča. Drugi dve nesreči pa sta se zgodili včeraj ponoči. V eni je voznik zaradi neupoštevanja pravil varne vožnje  po  avtocesti  med Šenčurjem in Kranjem trčil v naletni zadrževalni meh  in  se  z  vozilom  prevrnil na streho. V drugi pa je voznik v Bohinju trčil v drog javne razsvetljave in kraj zapustil. Policisti so ga izsledili in  ga  obravnavajo  zaradi  povzročitve  prometne  nesreče  ter vožnje pod vplivom alkohola. Vozniki so bili v nesrečah lažje poškodovani.

Vlomi.  V petek popoldan je bilo v Smokuču vlomljeno v stanovanjsko hišo in odtujen nakit manjše vrednosti. Vlomljeno je bilo z naviranjem okna. Včeraj ponoči  je bilo na Jesenicah vlomljeno v pisarne objekta. Vlomljeno je bilo z razbitjem stekla. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar. Na Ulici Janeza Puharja  pa  so kranjski policisti obravnavali vlom v stanovanje. Vlomljeno je bilo skozi vrata. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.

Vir: Policijska uprava Kranj

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine