7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Na Gorenjskem kradli in goljufali

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel tri obvestila o prometnih nesrečah, šest prijav o kršitvah predpisov o javnem redu  in  miru  na  javnem  kraju  ter  eno v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete  pa  o  sumih  kaznivih dejanj tatvina in vlom. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

V Kranju sta včeraj dopoldan trčila pešec in kolesarka,  ki  je  vozila  v  napačno smer. Oba udeleženca sta po podatkih policije utrpela lahke telesne poškodbe.

Na Mlaki pri Kraju je včeraj okoli 14. ure neznani storilec vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo in jo pregledal ter odtujil denar,  ki ga je našel v predalu in oblačilih. Storilec je bil večji mlajši moški, imel je črne lase, oblečen pa je bil v temno bundo.

Moški in ženska srednjih let sta včeraj  v  trgovini  poskušala  ogoljufati  prodajalko pri nakupu artikla v vrednosti  15  evrov,  ki  sta ga na blagajni že plačala z bankovcem za 200 evrov.  Takoj  po  nakupu  sta  artikel  vrnila,  češ,  da  je njegova cena previsoka.  Trgovka jima je ustregla, sta jo pa v dejanju poskušala zmesti, saj je ženska pri vračilu bankovca za 100 evrov denar skrila, od trgovke pa je  potem  zahtevala  še  dodatnih 100 evrov. Previdna prodajalka je namero goljufov  opazila  in  denarja  ni  vrnila.  Trgovino  je  par  potem hitro zapustil.

Posameznik,  ki sprejema ali vrača denar, naj ves čas ve, koliko je sprejel in  koliko dal. Denar mora imeti tudi ves čas pod nadzorom in pri sebi. Pri izvršitvi   takih   goljufij   storilci   običajno  preusmerjajo  pozornost prodajalcev;  pri  kupovanju  stvari  ali  v  menjavah  si  tudi po večkrat premislijo;  kupijo  stvar  in  jo  takoj  potem  vrnejo z izgovorom, da je predraga;  ali  pa  goljufajo  z rokohitrstvom pri menjavi bankovcev večjih vrednosti za manjše. Svetujemo previdnost!

Na  Bohinjski  Beli  je  bilo  vlomljeno  v objekt in odtujen bakren material,  na  Dovjem  pa je bilo vlomljeno v počitniški objekt. Odtujen je bil denar.

Zadnje novice

Sorodne vsebine