10.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Na Gorenjskem devet prometnih nesreč, enajst kršitev javnega reda in miru ter kriminal

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih 48 urah sprejel:

  –     9 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo;

  –     11 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru;

  –     s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in lahka telesna poškodba.

  –     Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili

Zaseženi dve vozili, v enem primeru v kombinaciji z vožnjo pod vplivom prepovedanih drog pri vozniku.

Dogodki:

  –     Jeseniški policisti so v petek obravnavali poškodbo delavca pri delu zaradi padca z nižje višine. Delavcu je bila nudena zdravniška pomoč. Tuja krivda za nesrečo je izključena.

  –     O smrti alpinista v gorah nad Zgornjem Jezerskem smo vas obveščali že včeraj.

  –     Včeraj  so  gorenjski  policisti  preverjali  tri  prijave  požarov.

Dopoldan  se  je  na gorenjski avtocesti na vozilu vnel manjši požar. Voznik  ga  je pogasil sam. Poškodovan ni bil nihče. Prav tako včeraj dopoldan  se  je v kranjski križnici sprožil požarni alarm. Požara ni bilo,  javljalnik se je sprožil med opravljanjem servisnih del. Sredi popoldneva  pa so policisti obravnavali še dimniški požar v Poljanski dolini. Vnele so se saje v dimniku. Škoda ni nastala.

  –     Jeseniški policisti so včeraj popoldan obravnavali prijavo odlaganja odpadkov  na  javnem  kraju.  Z ugotovitvami bodo seznanili jeseniški medobčinski inšpektorat in redarstvo.

Opozorila:

  –     Opozarjamo na previdnost v gorah in ustrezno načrtovanje ture.

Oprema mora  biti  prilagojena  razmeram,  prav  tako  tudi  čas  odhoda  in načrtovane vrnitve. Dnevi so še vedno kratki.

   –    Ceste  so  ponekod  zaradi  nižjih  temperatur lahko spolzke. Vozite previdno in hitrost prilagodite razmeram na cesti.

Promet. Kranjski policisti so v petek zvečer na podlagi prijave obravnavali voznika,  ki  je  z nezanesljivo vožnjo ogrožal druge udeležence v prometu. Voznik  je bil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal  rezultat  0,95  mg/l  alkohola.  Postopek proti vozniku še poteka. Udeležence  v  prometu  pozivamo  k  vožnji z ničelno stopnjo alkohola in k izogibanju tveganj, ki so razlog za prometne nesreče.

Kriminaliteta.  Na  Zgornjem  Jezerskem  so  policisti  obravnavali  vlom v stanovanjsko  hišo.  Lastniki  zaenkrat  ne pogrešajo ničesar. Na Šorlijevi ulici  v Kranju je bil v petek popoldan iz kolesarnice odtujeno belo žensko kolo  znamke  Trek.  Prav  tako  v  petek  so  jeseniški policisti na Ulici Cankarjevega  bataljona  obravnavali  poškodovanje  osebnega  avtomobila na parkirišču. Kranjskogorski policisti pa so včeraj obravnavali tatvino smuči na smučišču.

Vir: Policijska uprava Kranj

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine