22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Na Gorenjskem cel kup prometnih nesreč

Gorenjski  operativno komunikacijski center je v zadnjih 48 urah sprejel 17 obvestil o prometnih nesrečah, 11 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in  miru  na  javnem  kraju  ter  štiri  v  zasebnem  prostoru,  s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.  Zaradi  vožnje  brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

Med več prometnimi nesrečami v minulih dveh dneh se je na gorenjskih cestah zgodilo šest nesreč s telesnimi poškodbami. V petek opoldan  je voznik v Šenčurju pri vzvratni vožnji trčil v pešca in ga lažje poškodoval,  sredi  popoldneva  so  blažje trčenje v peško obravnavali tudi policisti  v  Tržiču,  zvečer pa je kolesar sam padel v Kranju. Bil je tudi pod vplivom alkohola (0.70 mg/l).

V  petek  okoli  22.40   so  nesrečo  pešca  obravnavali še škofjeloški policisti.  Neznani  voznik  je  vanj  trčil na cesti Gorenja vas – Todraž. Policisti  o  nesreči  še zbirajo obvestila. Išče se rdeč manjši avtomobil. Kdor  ima  podatke  o  nesreči,  naj  podatke  prosimo  sporoči policiji na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Včeraj  zjutraj  sta  na  gorenjski avtocesti trčila dva osebna avtomobila. Povzročitelj,  ki  je bil tudi pod vplivom alkohola (0.73 mg/l), je trčil v zadnji del vozila udeleženca in s kraja pobegnil. Voznik je bil izsleden in obravnavan.  Še  eno  nesrečo  z  lažjimi  poškodbami  so  policisti včeraj obravnavali  na  Jeprci.  Dva  udeleženca  sta  trčila zaradi neupoštevanjapravil o prednosti.

Še  pred  morebitno  nesrečo  pa  so  policisti  včeraj iz prometa izločili voznika  z  0.77  mg/l  alkohola  ter  voznika  brez  veljavnega vozniškega dovoljenja in z 0.69 mg/l alkohola. Avtomobil so mu tudi zasegli.

V  petek  so  tržiški  policisti sprejeli prijavo o vlomu v stanovanjsko  hišo  v  Retnjah, ki je bil izvršen že v četrtek preko dneva. Odtujen  je  bil  manjši znesek denarja. V Puštalu so policisti obravnavali vlom  v  gostinski  obrat  in  tatvino  menjalnega denarja. Na Jesenicah je storilec  skozi  streho  manjšega  poslovnega  objekta  poskušal vstopiti v notranjost.  Dejanje  je  ostalo  pri  poskusu.  Pri poskusu je ostalo tudi dejanje  dveh  storilcev,  ki sta v petek okoli 19. ure poskušala vlomiti v stanovanjsko hišo v Zasipu.

Včeraj  so vlom v hišo obravnavali tudi kranjskogorski policisti. Vlomljeno je  bilo  na  Dovjem.  Lastniki  ne  pogrešajo ničesar. Na Borovški cesti v Kranjski  Gori  pa  je  bilo včeraj med 19. in 20.30 uro vlomljeno v osebni avtomobil. Storilec je odtujil 20 eurov, ki so bili puščeni v vozilu. V  Lipici  na  škofjeloškem  območju  je  bila včeraj zvečer okoli 22.40 iz poslovnega prostora odtujena gotovina. Okoliščine vstopa v objekt policisti še ugotavljajo. 

Na  Jesenicah so policisti pridržali občana, ki je pod vplivom alkohola  kršil  javni  red  in  mir,  s  prekrški  pa je nadaljeval tudi po intervenciji policistov. Obravnavajo ga v prekrškovnem postopku.

V minulih dveh dneh so gorenjski policisti zbirali podatke o  dveh  nesrečah v gorah. V petek se je planinka poškodovala nogo pri hoji po  utrjeni poti na Slemenovo špico, včeraj pa je planinec zdrsnil in padel na pobočju med Vrtačo in Završnico. Utrpel je poškodbo glave. Padci,  zdrsi,  neprevidnost  pri  hoji,  padajoče  kamenje in vrsto drugih nevarnosti  so  razlog  za  največ  nesreč  v  gorah.  Upoštevajte to in se zavedajte,  da  ste  z  odhodom  v  gore  zavestno  sprejeli to tveganje in nevarnosti.  Pazite  nase, ker je pomoč na gori običajno daleč, poškodbe pa velikokrat zelo hude.

Zadnje novice

Sorodne vsebine