13.7 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Na Gorenjskem cel kup cestnih zapor

Gorenjski  operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel 11 obvestil  o  prometnih  nesrečah, eno prijavo o kršitvah predpisov o javnem redu  in  miru  v  zasebnem  prostoru,  s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvine in vloma.

 

Minuli dan in ponoči so se gorenjski policisti  odzvali  na  25  dogodkov,  ki  so  bili  povezani  s stanjem in prevoznostjo  cest,  ter  na  devet prijav o prometnih nesrečah, o vožnjah skozi rdečo  luč skozi zaprt predor Ljubelj in vožnjo v napačno smer po gorenjski avtocesti. Ovire na cesti so povzročali meteorna voda, razlivanje rek na cesto, nanosi peska  in  kamenja, zaliti podvozi in ceste, podrta drevesa, veter pa je na cesto  nanašal  tudi  listje,  veje  in  druge  stvari. Ob nastanku ovir so policisti na krajih urejali promet in preprečevali trčenja.

Po 16. uri so se začele gostiti tudi prometne nesreče s pretežno materialno škodo.  Policisti  so  jih  obravnavali  devet,  med  njimi eno s telesnimi poškodbami,  ki  se  je  okoli 18. ure zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji zgodila v Kranju. Izstopata tudi dve prometni nesreči z materialno škodo.  Ena od njiju se je zgodila v Retnjah, kjer je voznik pred policisti zaradi nepozornosti trčil v drevo, ki ga je čez cesto podrl veter; druga pa v  Šenčurju,  kjer  se  je voznik zaradi neprilagojene hitrosti prevrnil na streho.  Nepozornemu  prvemu  vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat  0,14  mg/l alkohola, drugemu, ki je bil v slabih razmerah občutno prehiter pa 0.43 mg/l.

Tržiški   policisti  so  okoli  18.30  preverjali  informacijo  avstrijskih varnostnih organov o vožnjah skozi rdečo luč skozi predor na Ljubelj. Cesta na avstrijski strani je bila zaprta.

Okoli  19.30  so radovljiški policisti v močnem dežju obravnavali prijavo o vožnji  v  napačno  smer na Lipcah. Policisti so voznika izsledili in proti njemu  zaradi  hujšega  prekrška vodijo prekrškovni postopek. Odvzeli so mu tudi vozniško dovoljenje in ga izločili iz prometa.

Večina  ovir  na  cestah  je  bila  odstranjenih  in  so  ceste že normalno prevozne. Odprt je tudi Ljubelj. Zaprte pa ostajajo:
   – Cesta čez Vršič zaradi podrtega drevja.
   – Jezersko (mejni prehod) zaradi zapore na avstrijski strani.
   – Grad – žičnica Krvavec.

Na  cestah  se  še kje lahko pojavijo manjše ovire, predvsem manjše veje in kamenje,  veliko  je listja, ceste pa so mokre, zaradi kombinacija vsega pa tudi zelo  spolzke.  Zato  naj  vozniki  vozijo  zelo  previdno,  s  prilagojeno hitrostjo  in na zadostni varnostni razdalji. Izogibajo naj se prehitevanju drugih vozil.

Na  Ulici  Viktorja  Kejžarja na Jesenicah so policisti obravnavali poskus  vloma  v  stanovanje,  ki  je  bil  najverjetneje izvršen še minuli vikend;  na  Martinjem  Vrhu na škofjeloškem območju pa je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Lastniki ne pogrešajo ničesar.

Zadnje novice

Sorodne vsebine