8.2 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Na Gorenjskem 24 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter kriminaliteta

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel:

   –    24 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 10 s telesnimi poškodbami;
   –    40 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 10 v zasebnem prostoru;
   –    s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.
   –    Zaradi nadaljevanja s kršitvijo javnega reda sta bili pridržani dve osebi.

Nasilje v družini:

   –     Policisti so včeraj obravnavali anonimno prijavo nasilja moškega nad žensko.  Gre  za  dogodek  z  elementi nasilja v družini. Postopek še poteka.  Prijavite  nasilje,  ko  do  njega pride. Prijavite tudi, če zveste  za nasilje ali ste mu priča. Možnosti za prijavo je več, tudi anonimna prijava.

Dogodki:

   –    V Puštalu so se v petek v manjšem košu vnele smeti. Škoda ni nastala. Tlenje so pogasili gasilci.
   –     Na  območju  Cerkelj  na Gorenjskem so policisti v petek obravnavali ugriz  psa.  Skrbnik  ga je na javnem kraju spustil s povodca. Gre za  lažje poškodbe. Proti skrbniku psa poteka prekrškovni postopek.
   –     Danes ponoči so se na Jesenicah vneli in zagoreli odpadni železniški  tramovi.  Nastala  je  majhna  materialna  škoda.  Požar  so pogasili gasilci.
   –    Divjad je bila povožena na cesti Vodice – Brnik.
   –     V  zadnjih  dveh  dneh  je  bila  ekipa za helikoptersko reševanje s podporo  reševalcev  na  tleh  znova  aktivirana  za  reševanja v več primerih  gorskih  nesreč. V petek so poleteli štirikrat, in sicer na zdrs  planinca pri spustu s Planike in na zdrs planinke proti Kriškim podom.  S  Planike  in  Kokrškega  sedla  so  rešili še dva obnemogla planinca.  Včeraj  pa  je  planinka  omagala na območju Zgornje Krme, druga  oseba  pa  je  omagala  na Velem polju. Na območju Mangarta je planinec zdrsnil. Na Koroški rinki se je poškodovala plezalka. Še ena nesreča pa se je zgodila na območju Kamniškega sedla. Pohodnica si je poškodovala  nogo. Klasično so gorski reševalci GRS Jezersko pomagali še  osebi  zaradi  padca v gozdu. Opozarjamo na previdnost. Gore niso mestni parki, pomoč pa je daleč! Največja težava so nepripravljeni in neizkušeni pohodniki.

Prometne nesreče

  Gorenjski  policisti  so  v  zadnjih  dveh  dneh obravnavali deset prometnih  nesreč  s  telesnimi  poškodbami.  Večinoma gre znova za nesreče kolesarjev,  ki  so  bili  v  nesrečah udeleženi na cesti Polica – Kokrica,
Bledu,  dvakrat  v Kranju ter na območju Križne gore, Lubnika in na Vršiču. Razlogi  za nesreče so v izsiljevanju prednosti, hitrosti, strani vožnje in v počeni pnevmatiki v primeru nesreče na Vršiču. Poleg tega sta  na  Jesenicah trčila voznik skuterja in osebnega avtomobila. Krivda je na  strani  voznika  skuterja,  ki je odvzel prednost vozniku avtomobila. V Kranju sta trčila voznik skiroja in osebnega avtomobila. Na Jesenicah pa je
voznik  na prehodu za pešce trčil še v peško. Toliko nesreč s poškodbami je slab  rezultat  in kaže na pomanjkanje odgovornosti udeležencev. Zato znova opozarjamo  na  varno  udeležbo  v  prometu  in bolj defenzivno vožnjo, pri kateri  imajo  udeleženci  več  manevrskega prostora za ukrepanje v primeru nepričakovanih situacij.

Kriminaliteta

Na   Kidričevi   cesti  v  Kranju  je  storilec  iz  kleti stanovanjske  bloka  odtujil  kolo  znamke Pony. Na Mlinem na Bledu je bilo včeraj okoli 21. ure odtujeno električno kolo. V Hrastjah pa je storilec na objektu poškodoval stekla, vrata in klopi.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine