3.5 C
Ljubljana
četrtek, 1 decembra, 2022

Na Gorenjskem 12 prometnih nesreč, 16 kršitev javnega reda in miru ter številni vlomi; motoristi vozite previdno!

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih dveh dneh sprejel:

– 12 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami;
– 16 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru;
– s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in grožnja.
– Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli dve vozili.
– V štirih primerih so policisti kršiteljem zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja in vodijo postopke.

Dogodki:

– V okolici Škofje Loke se je moški včeraj dopoldan na zasebnem zemljišču poškodoval pri delu z delovnim strojem. S helikopterjem je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.
– V Cerkljah na Gorenjskem so policisti včeraj opoldan obravnavali padec padalca. Z višine je zaradi lastne napake padel na tla med pristajanjem. Po prvih podatkih ne gre za hujše posledice.
– Na Črnivcu je včeraj zagorela vrtna lopa. Okoliščine kažejo, da ogenj ni bil podtaknjen in da je verjeten vzrok v nepazljivosti lastnika pri kurjenju listja blizu vrtnega objekta. Poškodovan in ogrožen ni bil nihče.

Napoved dogodka:

– V torek, 29.10.2019, bodo škofjeloški policisti z lokalnim vulkanizerjem pred trgovino Hofer v Škofji Loki izvedli preventivno aktivnost na temo zimske opreme vozil. Že je namreč čas, da vozniki letne pnevmatike lahko zamenjajo z zimskimi. Več o tem si lahko preberete tukaj in tukaj.
***
Promet

Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali dve prometni nesreči  z lahkimi telesnimi poškodbami. V obeh gre za poškodbe motoristov.

V  petek pozno popoldan sta voznik osebnega avtomobila in motorist trčila v kraju  Suha.  Voznik  je  motoristi z avtomobilom na križišču pri zavijanju odvzel  prednost.  Drugo  nesrečo  pa  je  včeraj  na  Jesenicah povzročila motoristka,  ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v osebni avtomobil. Motoristi upoštevajte, da se oprijem pnevmatike s podlago z dnevi slabša in pazite na odpadlo listje na cesti ter na možno vlažno vozišče. Zaradi vsega tega  je  podlaga  že  bolj  nevarna. Hitrost in pozornost sta zato še bolj ključna  dejavnika  kot  poleti.  Ostali  vozniki pa motoristov predvsem ne spreglejte.

***
Alkohol.  V  Škofji  Loki  je  včeraj  dopoldan  voznik  zaradi kombinacije neprilagojene  hitrosti  vožnje  in  vpliva  alkohola  (0,56  mg/l) s ceste zapeljal  po  brežini. Bil je nepoškodovan. Zaradi nesreče je bila cesta na
kraju krajši čas zaprta.

***
Kriminaliteta

 V  petek opoldan so kranjski policisti obravnavali moškega, ki je imel pri sebi imitacijo pištole. Predmet so mu zasegli in proti njemu vodijo postopek.

Vlomi:
   – Na Cesti maršal Tita na Jesenicah je storilec v petek ponoči poskušal vlomiti v bencinski servis.
   – V  Žiganji  vsi je bil v petek zvečer prijavljen vlom v stanovanjsko hišo,  ki  naj  bi  se  zgodil že dan prej v pozno popoldanskih urah. Odtujen je bil manjši znesek denarja.
   – Na  Jeprci  so  bili v soboto pozno zvečer obravnavani trije vlomi v osebne  avtomobile z naviranjem vrat. Iz dveh so bile odtujene stvari manjše vrednosti.
   – Na  Partizanski  cesti v Škofji Loki so policisti včeraj obravnavali vlom v počitniško prikolico. Storilec ni odtujil ničesar.
   – V  Begunjah  je  storilec  včeraj  med  16. in 17.50 vlomil v osebni avtomobil  in  odtujil  bančno kartico, s katero je poskušal dvigniti denar.  Dvig  mu ni uspel, ker ni poznal PIN številke. Bančnih kartic ne  puščajte  v  vozilih,  sploh  nikoli  in  nikjer s podatkom o PIN številki.
   – Na Aljaževi cesti na Bledu so policisti danes ponoči obravnavali vlom v stanovanjsko hišo.

Vir Policijska uprava Kranj

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine