7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Na Gorenjskem 11 prometnih nesreč in 11 kršitev javnega reda ter miru; policisti so zasegli eno vozilo

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih dveh dneh sprejel:

 

   –           11 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 4 s telesnimi poškodbami;

   –           11 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru;

   –           s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in ponareditev denarja.

   –           Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

   –           Policisti so v treh primerih osebam zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovne postopke.

   –           Zaradi nadaljevanja s kršitvi javnega reda in v enem primeru zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti kršitelja pridržali.

Dogodki:

   –           V Kraju so policisti v petek od poštenega najditelja prevzeli 300 eurov denarja, ki ga je nekdo pozabil na bankomatu in ga že vrnili lastnici. Opozarjamo na večjo skrb za svojo lastnino in zbranost pri ravnanju z denarjem.

   –           Na Bledu so policisti danes ponoči na podlagi prijave obravnavali lastnika vozila, ki je nepravilno parkiral in drugemu onemogočil izhod z parkirišča. Obravnavajo ga zaradi nepravilnega parkiranja in nedostojnega vedenja do policistov, ker glede na videno poleg nepoznavanja pravil parkiranja težko prenaša tudi osnovna pravila bontona.

   –           Divjad je bila povožena v Šenčurju, na cesti iz Drage proti Gostečam ter od Vrbe proti Lescam.

Promet:

   –           Na gorenjski avtocesti bo od jutri, 20. 7. 2020, do petka, 24. 7. 2020, zaprt priključek Lesce v obe smeri, torej oba izvoza in oba uvoza priključka Lesce. Obvoz bo preko priključkov Radovljica in Lipce. https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2638507719700033

Prometne nesreče

Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V Spodnjih Gorjah je sama padla kolesarka. Pri Preddvoru je voznica z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti trčila v drevo. Hitrost je bila tudi razlog za padec kolesarja v Kranju in motorista v Kokri. Po podatkih policije so se udeleženci lažje poškodovali. Pozivamo k prilagojeni hitrosti vožnje, ki je v kombinaciji z ostalimi dejavniki vožnje (alkohol, droge, razdalja, stran in smer vožnje, prehitevanja …) eden najpogostejših in najbolj nevarnih razlogov za prometne nesreče.

Alkohol in droge

Gorenjski prometni policisti so v petek popoldan iz prometa izločili voznika z 1,41 mg/l alkohola (3 promile) in ga pridržali. Obravnavan je bil na avtocesti. Včeraj ponoči so vožnjo na Jesenicah prepovedali vozniku z 0,76 mg/l alkohola, zvečer pa še voznici na območju Bleda, ki je bila pozitivna na hitrem testu za prepovedane droge. Manjšo količino droge so ji tudi zasegli. V vseh treh primerih gre za hujše prekrške in veliko tveganje, ki ga taki udeleženci prinašajo na ceste. Te substance zelo vplivajo na vse človeške funkcije, zaradi katerih človek ni sposoben varne udeležbe v prometu. Bodite pametni in vsaj ne ogrožajte drugih.

Kriminaliteta

Včeraj ponoči so policisti na avtocestnem počivališču obravnavali vlom v avtodom. Lastnika sta spala v vozilu. Odtujen je bil denar. V Žireh je bil obravnavan poskus vloma v stanovanjsko hišo, v Virmašah pa je storilcu vlom uspel. Odtujil je denar. Na Koroški cesti je bilo vlomljeno v prostor za izvajanje dejavnosti. Lastnik zaenkrat ne pogreša ničesar. Na Cankarjevem trgu v Škofji Loki so bili z dveh stanovanjskih hiš odtujeni žlebovi, na Cesti Staneta Žagarja v Kranju pa kolo.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine