11.4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

NA GLAVO OBRNJEN SVET! Ubranil se je napadalcev, ju onesposobil, a zdaj bo kaznovan on, nasilna dvojica jo bo odnesla samo z denarno kaznijo

Hrvaški mediji poročajo o nenavadnem primeru iz Vukovarja. Dva 46-letna nasilneža sta napadla 20-letnega državljana Velike Britanije. Ta ju je nokavtiral in z dodatnimi brcami poskrbel, da mu nista mogla več škoditi. Zoper Britanca so zdaj podali kazensko ovadbo, zoper napadalca pa samo prijavo za prekršek. Narobe svet.

Preteklo konec tedna je Britanec s hrvaškimi koreninami sedel s prijateljem v nekem lokalu v Vukovarju. Pogovarjala sta se v angleščini, kar je zmotilo goste za sosednjo mizo. Pristopili so in jima ukazali, da se morata pogovarjati v hrvaščini. Mladenič se za njih ni zmenil.

Prišlo je do pretepa, kjer sta 46-letna Vukovarčana napadla Britanca (TUKAJ). Ta se ni umaknil, ampak je oba dobesedno nokavtiral. Ker pravilo samoobrambe uči, da je treba napadalca onesposobiti na način, da ti ne more več škoditi, je Britanec oba nasilneža še dobro zbrcal. Jutarnji list poroča, da je enemu izmed njih poškodoval lobanjo.

Zdaj pa pozor. Policija je zoper Britanca podala kazensko ovadbo, ker je napadalca težko poškodoval. Po drugi strani pa sta jo nasilneža odnesla samo s prijavo za prekršek, da sta kršila javni red in mir. Plačati bosta morala nekaj sto kun kazni.

Pravzaprav odrekanje države, da se žrtev sama brani pred napadalci, ni značilna samo za Hrvaško, ampak kar za večino evropskih držav. Ko vas napade skupina nasilnežev, imate samo dve možnosti. Prva je, da pobegnete. Če seveda imate možnost. Druga je, da se prepustite usodi in molite, da vas napadalci ne pretepejo ali celo ubijejo. Braniti se ne smete, saj tvegate, da boste obsojeni vi, ne napadalci.

Zadnje novice

Sorodne vsebine