17.7 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Na dolenjskih, posavskih in belokranjskih cestah cel kup opitih voznikov

Piše: C. R.

Policisti  PP  Novo  mesto  so  v petek okoli 10. ure v Mirni Peči ustavili voznika  osebnega  avtomobila  citroen xsara. Med postopkom so ugotovili, da 52-letni  voznik  nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka  pa je imel 1,22 miligramov alkohola. Voznika so izločili iz prometa, mu zasegli avtomobil  in  o  kršitvah  z  obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na nedeljo so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Obrežju, kjer naj bi  voznik  osebnega  avtomobila  trčil  v drugo vozilo in pobegnil s kraja nesreče.  Na podlagi opisa vozila so policisti pobeglega 25-letnega voznika izsledili  in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus.

Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Iste noči so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Leskovcu  pri  Krškem.  Ugotovili  so,  da je 34-letni voznik mopeda zaradi vožnje  preblizu  desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom in padel. Kršitelj,  ki  je  kazal  znake alkoholiziranosti, je opravljanje preizkusa odklonil.  Nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran moped.  Zaradi  številnih  kršitev  bodo  policisti  na  sodišče  naslovili obdolžilni predlog.

Črnomaljski  policisti so bili v petek nekaj po 19. uri obveščeni o prometni nesreči  na cesti pri Starem trgu ob Kolpi. Opravili so ogled in ugotovili, da  je  71-letni  voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu  vozišča  izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelj, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,23 miligramov alkohola, se  je  v nesreči lažje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.  Policisti  mu  bodo  zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

V soboto  okoli 15.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Šmarjeških Toplicah. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 32-letna voznica osebnega avtomobila, ki je odvzela prednost 36-letnemu vozniku. Lažje poškodovano potnico iz vozila 36-letnega voznika  so  reševalci  oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče bodo policisti izdali plačilni nalog.

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa na območju Senovega včeraj okoli 22.   ure  ustavili  voznika  trikolesnika  in  mu  zaradi  očitnih  znakov alkoholiziranosti  odredili  preizkus.  39-letnemu  kršitelju, ki je imel v litru   izdihanega  zraka  0,81  miligramov  alkohola  in  nima  veljavnega vozniškega  dovoljenja,  so  vozilo  zasegli  in  o  kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine