15.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

Na dolenjski avtocesti huje poškodovan voznik

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 231 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poško, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe.

 

Nekaj po 20. uri se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri izvozu za Bič, v smeri proti Ljubljani. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 78-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Vozilo je po trčenju odbilo na vozni pas, po katerem je pripeljala 46-letna voznica osebnega avtomobila in trčila v vozilo 78-letnega voznika. V nesreči se je 78- letni voznik huje

poškodoval, voznica pa je utrpela lažje poškodbe. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Sorodne vsebine