27.5 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Na Dolenjskem trinajst prometnih nesreč, delovna nesreča, tatvine in ujet tujec

Policisti so obravnavali tri kršitve javnega reda in miru, v katerih so bile tri osebe lahko telesno poškodovana, ena pa huje. Obravnavali so še sedem kršitev javnega reda in miru, kjer ni bilo poškodovanih.

 

Prometna varnost

Na področju prometne varnosti so obravnavali 13 nesreč z materialno škodo ter dve z lahkimi poškodbami. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli tri osebne avtomobila in motorno kolo.

Delovna nesreča

Krški policisti so obravnavali delovno nesrečo. Kot so ugotovili z ogledom, je v skladiščnem prostoru med vzvratno vožnjo viličar zapeljal čez nogo 67-letni delavki in ji zlomil tri prste na nogi. O dogodku so sicer obvestili tudi dežurnega preiskovalnega sodnika in državno tožilko, sicer pa je imela 65-letna voznica viličarja ustrezen izpit, alkohol pa ni bil prisoten.

Drzna tatvina

V sredo dopoldne je neznanec prinesel nabrusit verigo motorne žage v trgovino v Novem mestu. Medtem ko je prodajalec šel brusit verigo, je neznanec s police vzel motorno žago Stihl MS180 in jo odnesel ven. Mirno se je vrnil nazaj v trgovino ter počakal, da mu je prodajalec vrnil nabrušeno verigo, nato pa je trgovino zapustil. V četrtek dopoldne so pri pregledovanju posnetkov nadzornih kamer ugotovili tatvino in jo prijavili policistom.

Predrznež je trgovino oškodoval za nekaj manj kot tristo evrov, film s posnetkom predrznega podviga pa je sedaj v rokah policistov.

Tatvina telefona iz odklenjenega avtomobila

V večernih urah je nepridiprav izkoristil priložnost in iz odklenjenega avtomobila, parkiranega pred trgovino v Šentjerneju, ukradel mobilni telefon. Mobilni telefon Huawei P10, vreden okoli  200 evrov, je bil odložen na armaturni plošči avtomobila.

Mejne zadeve in tujci

Na vstopu v državo na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje so policisti odvzeli prostost 27-letnemu državljanu Makedonije, saj so pri mejni kontroli ugotovili, da je ljubljansko sodišče zanj razpisalo iskanje. Predali so ga pravosodnim policistom ljubljanskih zaporov.

 Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine