20.7 C
Ljubljana
četrtek, 16 septembra, 2021

Na Dolenjskem spet pesto; prometne nesreče, moški padel pod traktor, zaseg vozila, poštole, konoplje

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  52 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 209 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo  z  lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče, v katerih je  nastala  premoženjska  škoda. 

Na  območju Krškega so zasegli avtomobil kršitelju   cestno  prometnih  predpisov,  ki  nima  veljavnega  vozniškega dovoljenja.  Posredovali  so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih  krajih  in  v  zasebnih  prostorih.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali  sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in  tatvin.  Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitega prehoda državne meje.

Nesreča pri delu s traktorjem

Trebanjski policisti so bili nekaj po 14. uri obveščeni o nesreči v Dolenjih Laknicah, kjer naj bi se pri delu s traktorjem hudo poškodoval moški. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je 61-letni moški s traktorjem s pripetim priključkom po bregu pobiral seno. Ko je vozilo pomaknil vzvratno, je traktor zdrsel,moški pa je padel pod traktor in se tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. Policisti bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Zasegli pištolo in prepovedano konopljo

Policisti  PP  Novo  mesto  so  zaradi  suma  posesti  nezakonitega  orožja pridobili  odredbo  sodišča  in  opravili  več  hišnih  preiskav na naslovu bivanja  osumljencev  v  okolici  Novega  mesta. Med hišnimi preiskavami so našli  in  zasegli  pištolo, za katero osumljenec nima ustreznih dovoljenj, več  nabojev,  hladno  orožje bokser, manjšo količino posušenih rastlinskih delcev  konoplje in manši nasad prepovedane konoplje. Policisti nadaljujejo s  preiskavo in bodo zoper osumljence podali kazensko ovadbo oziroma uvedli postopke o prekršku.

Ukradel motorno žago in manjši motor

V  Senušah je neznanec iz odklenjenega objekta ob stanovanjski hiši odtujil motorno žago in manjši motor. Lastnik je oškodovan za okoli 500 evrov.

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne  meje v okolici Žužemberka  izsledili državljana Maroka, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujca bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine