3.6 C
Ljubljana
četrtek, 1 decembra, 2022

Na Dolenjskem ropali in kradli

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  50 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 199 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala kolesarka, dve prometni nesreči, v katerih  so  se  udeleženci  lažje  poškodovali, in osem prometnih nesreč, v katerih  je  nastala  premoženjska  škoda.  Posredovali  so  zaradi devetih kršitev  javnega  reda  in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja  kriminalitete  so  obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  nasilja v družini,  groženj,  poskusa  ropa,  vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 16.50 so bili policisti obveščeni, da naj bi neznanec poskušal oropati bančno ustanovo na Mirni. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov in policistov je v prostore banke vstopil moški, visok okoli 180 cm, močnejše postave, oblečen v siva športna oblačila, na glavi je imel kapo. Od uslužbenke banke je zahteval, da mu izroči denar, v roki pa je držal predmet, podoben pištoli. Uslužbenka mu denarja ni izročila, še pred prihodom policistom pa je osumljenec poskusa ropa pobegnil. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca.

Med  1. 10. in 2. 10. je v Novem mestu nekdo vlomil v skladišče podjetja in odtujil električne vodnike. Škode je za okoli 10.000 evrov. V  kraju  Daljni  vrh  je  neznanec  med  17. in 20. uro z delovnega stroja odtujil pnevmatsko udarno kladivo. Lastnika je oškodoval za 5000 evrov. V  Sevnici  je  med  9.  in  23.  uro  nekdo  skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine