32.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Na Dolenjskem maligani na cesti, aufbiks, vlomi in še pešec sredi avtoceste!

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 46-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 222 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Trem kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja   tuje   stvari in vlomov. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb.

 

Nekaj pred 13. uri so bili novomeški prometniki obveščeni o nevarnem ravnanju moškega, ki naj bi v bližini Trebnjega pešačil po avtocesti. Policisti so državljana Makedonije, ki je s svojim ravnanjem ogrožal sebe in druge udeležence v prometu izsledili in ga odpeljali do bližnjega počivališča. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izrekli globo.

V noči na 30. 1. je občan policiste obvestil, da na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Novem mestu voznik osebnega avtomobila vijuga po vozišču in ogroža ostale udeležence v prometu. Policisti so kršitelja izsledili in mu zaradi   očitnih   znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,84 miligramov alkohola. 43-letnega kršitelja so odpeljali v prostore za pridržanje, mu zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v znesku 1160 evrov in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policiste PP Metlika je oškodovanec obvestil, da je 28. 1. v večernih urah na Trdinovi poti nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in ključe vozila. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V  Črnomlju je med 17.30 in 19. uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in denar ter lastnike oškodoval za 2000 evrov.

Na Volčičevi ulici v Novem mestu je med 28. 1. in 29. 1. v času odsotnosti stanovalcev nekdo skozi vrata na terasi vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnico oškodoval za 8000 evrov.

Ob 15. uri so novomeški policisti prejeli obvestilo, da se na Šmihelski cesti v bližini zdravstvene ustanove pretepajo neznanci. Takoj so odšli na kraj in vzpostavili javni red in mir. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je prišlo do spora in pretepa med dvema moškima, starima 19 in 31 let. Udeleženca pretepa naj bi bila že dalj časa v sporu, mlajši pa naj bi starejšega napadel s palico, ga poškropil s solzivcem in z nožem poškodoval po roki. V pretepu se je lažje poškodoval tudi 19-letnik. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine