0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Na Dolenjskem je bil včeraj spet pestro na področju črne kronike

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  včeraj intervenirali  v  75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 257 klicev.

 

Obravnavali so dve prometni nesreči,  v  katerih  so  se  udeleženci  lažje poškodovali in tri prometne nesreče,  v  katerih  je  nastala  premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju  cestnoprometnih  predpisov,  ki  ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.  Posredovali  so  zaradi  18 kršitev javnega reda in miru na javnih  krajih  in  v  zasebnih  prostorih.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  nasilja  v  družini, poškodovanja tuje stvari,   vlomov  in  tatvin.  Posredovali  so  zaradi  sprožitve  signalno varnostne naprave.

Na mejni prehod pod vplivom alkohol

17. 8. v zgodnjih jutranjih urah je na mejni prehod Rigonce na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Slovenije. Policisti so opravili mejno kontrolo in zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti 63-letnemu vozniku odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,82 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi seznanili pristojno sodišče.

Vlomi, odtujitev denarja in tatvine

V naselju Pod Trško goro v Novem mestu je nekdo v noči na 16. 8. skozi vrata vlomil v prodajalno in odtujil menjalni denar. Škode je za okoli 500 evrov. Med 15. 8. in 16. 8. je v kraju Trnje na območju Brežic neznanec izkoristil odsotnost oškodovanca in vlomil v stanovanjsko hišo. Našel in odtujil je 450 evrov. V Metliki je nekdo v popoldanskih urah izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in nakit, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Na Ulici Staneta Rozmana v Črnomlju je nekaj po 19. uri neznanec odtujil športno tekmovalno kolo, ki ga je oškodovanec za krajši čas pustil brez nadzora. Gre za športno kolo znamke Giant, model TCR C1 s črno rumenim okvirjem ter dodatno opremo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2000 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Nekaj po 12. uri je na mejni prehod Metlika na vstop v Slovenijo pripeljal voznik  tovornega vozila s priklopnim vozilom slovenskih registrskih oznak. Policisti  so  opravili  mejno  kontrolo  in pregled vozila ter na podvozju našli  skrite  tri  državljane  Maroka,  ki  so  se  skušali izogniti mejni kontroli  in  nezakonito  vstopiti  v  Slovenijo.  Tujce  so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, so ob tem še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Zadnje novice

Sorodne vsebine