16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Na cesto Zagorje-Trbovlje zgrmelo za več tisoč kubičnih metrov skal, zemlje in dreves

Na glavno cesto Zagorje-Trbovlje je v soboto popoldne zgrmelo od 10.000 do 15.000 kubičnih metrov skal, zemlje in dreves ter zasulo okoli 70 metrov ceste. Poškodovanih ni bilo, na Direkciji RS za infrastrukturo pa ocenjujejo, da bo zaradi ogromne količine materiala prevoznost ceste mogoče vzpostaviti najhitreje v tednu dni.

Zaradi dogodka je cesta Zagorje-Trbovlje zaprta med odcepom za Podkum in bencinskim servisom. Obvoz je urejen po regionalni cesti Zagorje ob Savi-Bevško, je razvidno s spletne strani prometno-informacijskega centra.

Kot so sporočili z direkcije, je najprej del ceste že v četrtek zasulo od 250 do 300 kubičnih metrov kamna, peska in zemlje, pri čemer ni bil poškodovan nihče. Ker je zaradi razpok na terenu obstajala velika verjetnost, da bo sledil večji podor, so se pristojni odločili, da bo cesta zaprta do ponedeljka.

V soboto okoli 18.30 pa je nato na zaprtem območju ceste dejansko prišlo do večjega podora, v katerem je od 10.000 do 15.000 kubičnih metrov materiala zasulo 70 metrov ceste. Plast nanosa sega tri metre v višino.

Kot so zapisali na direkciji, bo njihov koncesionar še danes začel odstranjevanje nasutega materiala. V prihodnjem tednu bodo izdelali tudi inženirsko poročilo, ki bo podlaga za nadaljnje ukrepanje oziroma sanacijo posledic podora in mesta podora.

“Ocenjuje se, da bo v roku enega tedna do desetih dni možno vzpostaviti prevoznost, sama sanacija območja pa bo trajala dlje. V tem trenutku še niti ni znano, kaj vse bo sanacija območja obsegala, saj je to možno opredeliti potem, ko bodo izvedeni interventni ukrepi in brežina očiščena vseh labilnih skal,” so zapisali na direkciji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine