19.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Na cestah zastoji; čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Vinica, Obrežje in Gruškovje

Na cestah po državi po pričakovanjih že nastajajo prvi zastoji. Na glavni cesti med Podgradom in mejnim prehodom Starod je zastoj dolg tri kilometre, zastoj nastaja tudi na cesti Izola – Portorož prek koncem izolske obvoznice. Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Vinica, Obrežje in Gruškovje.

Najdlje vozniki čakajo na Gruškovju, in sicer je čakalna doba za osebna vozila za vstop v državo med eno in dvema urama.

Že v soboto so zastoji nastajali praktično na vseh avtocestnih krakih, največji zastoj pa je bil pred predorom Karavanke v smeri Avstrije. Zastoje je pričakovati tudi danes, saj se številni že vračajo z dopustov. Gneča bo tudi na mejnih prehodih. V soboto je bilo treba na večjih mejnih prehodih s Hrvaško za vstop v in izstop iz države čakati tudi po dve uri in več.

Na Darsu svetujejo, da potovanja načrtujemo vnaprej in sproti preverjamo stanje na cestah. Tudi policija voznikom svetuje, naj spremljajo prometne informacije o zastojih in čakalnih dobah na mejnih prehodih in cestah. Kljub vročini, gostemu prometu in zastojem naj ostanejo strpni in upoštevajo cestnoprometne predpise.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine