0.2 C
Ljubljana
petek, 28 januarja, 2022

Na cestah zastoji, na mejnih prehodih po enourne čakalne dobe; pred Karavankami in pred Bledom nastaja zastoj

Na slovenskih cestah danes pričakovano nastajajo zastoji, saj se številni odpravljajo proti turističnim krajem, na cestah pa potekajo tudi dela. Zastoji nastajajo na štajerski, podravski in gorenjski avtocesti, na mejnih prehodih pa so za izstop iz države tudi po enourne čakalne dobe. Te so bile sicer v zgodnjih jutranjih urah še daljše.

Na štajerski avtocesti je med Šentrupertom in Vranskim proti Ljubljani kilometrski zastoj. Dars namreč tam odstranjuje delovno zaporo, zato do ponedeljka promet proti Ljubljani poteka po enem pasu. Danes od 21. ure do ponedeljka bo po enem pasu promet na tem odseku potekal tudi v smeri Maribora.

Prav tako na štajerski avtocesti dela potekajo med Šentjakobom in Zadobrovo, pred razcepom Zadobrova proti Ljubljani, kjer promet poteka samo po enem prometnem pasu. Možni so zastoji.

Na podravski avtocesti pred Gruškovjem je nastal 2,5 kilometra dolg zastoj, pred predorom Karavanke je kilometrski zastoj, kolone pa se vijejo tudi na cesti Šmarje – Dragonja, poroča prometnoinformacijski center.

Na mejnih prehodih so daljše čakalne dobe, ki so se sicer zdaj v primerjavi z zgodnjimi jutranjimi urami nekoliko zmanjšale. Do ene ure je treba na izstop iz države čakati na mejnih prehodih Obrežje, Podgorje, Šečovlje, Dragonja, Jelšane, Starod in Gruškovje.

Danes sicer velja splošna omejitev prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone, na primorskih cestah do 16. ure, po ostalih cestah v državi pa od 8. do 13. ure.

Policijska uprava Kranj: Promet je danes zelo povečan. Avtocestna počivališča so zelo zasedena v obe smeri. Pred Karavankami nastaja zastoj. Kolona je trenutno pri bencinskem servisu in se povečuje. Gost promet z zastoji je tudi proti Bledu. Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in previdnosti.

Policijska uprava Kranj, ob 10.24 uri: Na izvozu Lesce, smer  Bled, je kolona že na začetku zaviralnega pasu in se povečuje. Predlagamo uporabo izvoza Jesenice vzhod, izvoz Lipce in smer Gorje proti Bledu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine