-1.3 C
Ljubljana
sreda, 19 januarja, 2022

Na Celjskem spet policijski pregon

Piše: C. R.

Včeraj smo poročali o nevarni vožnji Celjana, ki je ogrožal udeležence cestnega prometa in pri bežanju pred policisti skoraj povozil policistko Policijske  postaje Celje. Danes je policistko Postaje prometne policije Celje med izvajanjem nadzora kontrole hitrosti ogrožal kršitelj, ki ni ustavil na znake policistke za ustavljanje pač pa je zapeljal proti njej tako, da je morala odskočiti, sicer bi jo povozil.

Policisti  Postaje  prometne  policije  Celje so danes zjutraj, med opravljanjem maratona nadzor hitrosti, izmerili hitrost  vožnje voznika osebnega  avtomobila, ki je v naselju  Prekopa, pri omejitvi 50 km/h, vozil 84 km/h.

Po opravljeni meritvi  hitrosti je policistka voznika poskušala ustaviti, vendar voznik znakov policistke ni upošteval in je zapeljal proti njej tako,  da  je  morala  odskočiti  s ceste na avtobusno postajališče, saj bi drugače  trčil  vanjo.  Voznik ji je v neposredni bližini iz vozila pokazal sredinec  in s  pospešeno hitrostjo odpeljal naprej po regionalni cesti v smeri  proti Celju. Policista sta se odpeljala za njim. Po slabem kilometru vožnje je voznik ustavil ob potoku Bolska in peš pobegnil čez potok.

25-letnega  kršitelja  so  v  nadaljevanju  izsledili  policisti Policijske postaje Žalec.

Zaradi  ugotovljenih  cestno  prometnih  prekrškov  –  vožnje s prekoračeno hitrostjo v naselju,  vožnje neregistriranega in nezavarovanega vozila za katero ni bil opravljen tehnični pregled, uporabe registrskih tablic, ki so bile izdane za drugo vozilo, neuporabe varnostnega pasu in neupoštevanja znakov  policistke so na Policiji proti storilcu uvedli prekrškovni postopek, zaradi česar mu sledi 2.620 evrov globe.

Zaradi  suma  storitve  kaznivega  dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi bodo 25-letnega voznika kazensko ovadili.

Voznik  sicer  ima  veljavno vozniško dovoljenje, na katerega pa ima vpisan ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo.

Vir: Policijska uprava Celje

Zadnje novice

Sorodne vsebine