11.4 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Na Celjskem policisti 36-letniku od junija zasegli 10 vozil

Policisti iz Slovenskih Konjic so v sredo na območju Loč ustavili 36-letnika, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Gre za starega znanca policije, saj so mu od junija zasegli že skupaj deset vozil, v večini primerov zato, ker je vozil opit, ali pa so bila vozila neizpravna.

 

V sredo je imel vztrajni voznik na vozilu nameščene registrske tablice, ki niso pripadale vozilu, ki ga je vozil. Poleg tega je kršil nočno omejitev gibanja. Za omenjene prekrške bo moral plačati 3100 evrov globe, vozilo so mu zasegli in izdali obdolžilni predlog, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

V večini primerov, v katerih so ga obravnavali v zadnjega pol leta, je bil 36-letni moški pod vplivom alkohola. Zaradi tega je bil v prometu nevaren tako sebi kot tudi drugim prometnim udeležencem. Vozila, ki jih je uporabljal, so bila pogosto stara in neizpravna, s tem tudi nevarna.

Vsa odvzeta vozila so bila na podlagi odločitve sodišča uničena, so še navedli na policijski upravi.

Letos so na območju celjske policijske uprave voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, zasegli skupno 525 vozil.

Zadnje novice

Sorodne vsebine