10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Na Bovškem vlomili v tuje motorno vozilo; policisti zabeležili več različnih prometnih nesreč

Danes,  18.  julija ob 10.36 uri, so policiste PP Bovec obvestili o vlomu v vozilo  znamke  VW  Transporter,  avstrijskih  registrskih  številk,  blizu naselja  Srpenica  (Občina  Bovec). 

Ugotovljeno  je  bilo,  da  je neznani storilec prejšnjega dne oz. v petek, 17. julija v popoldanskih urah, prišel do  omenjenega  zaklenjenega  vozila,  ki  je  bilo parkirano na parkirišču vstopnega mesta za kajakaše Srpenica 2. Nepridiprav je nato na neznan način odklenil  in  iz  notranjosti  vozila  odvzel denarnico in odvzel 130 evrov gotovine  (osebne  dokumente  in  plačilne  kartice  storilec  ni  odvzel). Policisti PP Bovec bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V  prometni  nesreči na Idrijskem huje poškodovan kolesar

Včeraj,  17.  julija  popoldne,  smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije  na   sta  na cesti Idrija – Spodnja Idrija (Občina Idrija) in v kateri  sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega avtomobila; ena oseba (starejši  kolesar)  je  bil  v  prometni  nezgodi  predvidoma huje telesno poškodovan.  Z  zbiranjem  obvestil  in  ogledom je bilo ugotovljeno, da je 62-letni  voznik  osebnega  avtomobila (povzročitelj) ob 17.15 uri vozil po glavni  cesti  iz  Idrije  proti  Straži.  Pred  njim je v isti smeri vozil 70-letni  voznik  gorskega  kolesa.  Ko  sta  voznik  avtomobila in kolesar pripeljala  do  odseka  glavne ceste, kjer vozišče poteka skozi nepregledni levi  ovinek,  je  voznik  avtomobila  za  omenjenim  kolesarjem  vozil  na prekratki  varnostni  razdalji,  da bi se z vozilom lahko varno ustavil, je slednji  zmanjšal hitrost in posledično s prednjim delom avtomobila trčil v zadnje  kolo  kolesarja.  Starejšega kolesarja je po trčenju odbilo v desno izven  vozišča in poškodovan obležal na bankini. Voznik osebnega avtomobila pa  je  po  nekaj  metrih  s  prednjim  desnim  delom  vozila trčil v vogal betonskega  zidu  ob  desnem  robu  vozišča.  Hitrost je na kraju nesreče s splošnim  prometnim pravilom v naselju Spodnja Idrija omejena na 50 km/h. V nadaljevanju  postopka  so policisti 62-letnemu vozniku avtomobila odredili preizkus  alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola  (1,33  miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Slednjemu je bil  nato odrejen tudi strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Po nesreči so na kraju poleg idrijskih policistov posredovali tudi gasilci PGD Idrija, ki  so  zavarovali  kraj nesreče, urejali promet in nudili pomoč reševalcem NMP  ZD  Idrija,  ki  so  poškodovanega kolesarja na kraju oskrbeli in ga z reševalnim  vozilom  najprej  odpeljali  v  ZD Idrija, nato pa na nadaljnje zdravljenje  v ljubljanski klinični center. O nezgodi je Policija obvestila tudi  pristojne  pravosodne  organe.  Idrijski policisti obravnavani primer nezgode  preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu (po prvem odstavku 324. člena KZ-1).

Padel in se huje poškodoval motorist iz Italije

Danes,  18. julija ob 11.33 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije  pri  naselju  Podkraj  (Občina  Ajdovščina)  in  v kateri se je predvidoma  huje  poškodoval  42–letni  voznik  motornega kolesa, državljan Italije.   Ugotovljeno  je  bilo,  da  je italijanski motorist med vožnjo v blagem desnem  ovinku padel na levo stran in nato trčil v obcestno ograjo. Pri  tem  je  bil  huje  poškodovan (sum zloma desne stegnenice). Po nudeni zdravniški  oskrbi  na kraju so ga reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V  prometni  nesreči  huje poškodovan motorist

Danes,  18. julija ob 12.15 uri, smo bili obveščeni tudi o prometni nesreči III.  kategorije  v Godoviču in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila   in   motorist.   Z  zbiranjem  obvestil  in  ogledom  je  bilo ugotovljeno,   da   je   70–letna  voznica  zapeljala  z  dvorišča  ene  od stanovanjskih  hiš  na  glavno cesto v Godoviču. V tistem trenutku pa je iz smeri  Idrije  proti  Godoviču  z večjo hitrostjo pripeljal 48–letni voznik motornega  kolesa in s prednjim delom motornega kolesa trčil v levi prednji blatnik  avtomobila.  Po  trčenju  je  48-letni  motorist padel po vozišču, motorno  kolo  pa  je  drselo  še  približno  50 metrov od mesta trčenja. V prometni  nezgodi  je  bil motorist predvidoma huje poškodovan in je bil po nudeni zdravniški oskrbi na kraju s strani reševalcev odpeljan na nadaljnje zdravljenje  v  ljubljanski  klinični center. V prometni nezgodi voznica ni bila  poškodovana.  Idrijski  policisti  nadaljujejo  z  dodatnim zbiranjem obvestil  vseh  okoliščin  prometne  nesreče  s telesno poškodbo in bodo po zaključku podali ustrezen ukrep.

Iz prometa izločili dva hujša kršitelja predpisov

Včeraj, 17. julija zvečer, so policisti na območju Ajdovščine ustavili 31–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozili zasegli, kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prav  tako  so  policisti  včeraj,  17.  julija pozno zvečer, na območju naselja  Cesta  (Občina  Ajdovščina)  ustavili  50–letnega voznika osebnega avtomobila    in    mu    v   nadaljevanju   postopka   odredili   preizkus alkoholiziranosti.  Rezultat  je  pokazal,  da  je  bil  voznik pod vplivom alkohola  (0.67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Slednji se je med  postopkom  do policistov tudi nedostojno vedel. Kršitelju so policisti odredili  pridržanje  po  določbah  Zakona  o pravilih cestnega prometa, na kraju  mu  je bil izdan tudi plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu  javnega  reda in miru. Tudi njega čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine