0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

Na Bovškem tudi danes iščejo pogrešanega nemškega državljana

Piše: C. R.

Policisti in gorski reševalci na Bovškem tudi danes iščejo pogrešanega 55-letnega državljana Nemčije s pomočjo helikopterja Letalske policijske enote.

Od danes zjutraj pod vodstvom Policijske postaje Bovec na gori Čukla (gre za 1.767 metrov visoko goro nad Bovcem ter pobočjem Rombona) ponovno potekajo aktivnosti, da bi našli pogrešanega 55-letnega Thomasa Antoniusa Cressa, državljana Nemčije.

Pogrešani Thomas Antonius Cress (Foto: PU Nova Gorica)

Tudi tokrat je v iskanje pogrešanega nemškega državljana vključen helikopter Letalske policijske enote, pri iskanju pogrešanega na omenjenem območju pa so se pripadnikom gorske policijske enote PU Nova Gorica in PU Kranj tokrat pridružili še gorski reševalci GRS Bovec in člani Jamarske reševalne službe Slovenije, skupina Tolmin (skupno okoli 20 oseb). Gre za strm in zelo zahteven visokogorski teren, policisti in gorski reševalci ter člani jamarske službe pa pregledujejo skalne podore, škraplje (podolgovat žleb na neporaslih površinah trdega apnenca, ki nastane pod vplivom tekoče vode), člani jamarske reševalne službe pa pregledujejo predvsem tamkajšnja globoka brezna.

V preteklih tednih so pri iskanju pogrešanega nemškega državljana sodelovali tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so širše območje v bovški občini (obrežje reke Soče, številne sprehajalne in druge gozdne poti, območje slapa Boka …) pregledovali tudi s pomočjo policijskega brezpilotnega zrakoplova (dron). Kljub številnim izvedenim ukrepom pogrešani nemški državljan doslej še ni bil najden.

Poročali smo, da je bil 55-letni nemški državljan od 25. avgusta 2023 dalje nastanjen v enem od namestitvenih objektov v Bovcu, nazadnje je bil opažen v soboto, 26. avgusta v dopoldanskem času, kasneje pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Na območju Bovca je bil najden njegov osebni avtomobil znamke Seat Ibiza oranžne barve z nameščenimi nemškimi registrskimi številkami.

Osebni opis: Pogrešani Thomas Antonius Cress je visok približno 180 centimetrov in je plešast.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine