23.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Na Bovškem so se med spustom po jeklenici poškodovali trije ljudje

Piše: C. R.

Včeraj popoldne je prišlo do nesreče med spustom po jeklenici (zipline) na Bovškem. Kot poročajo iz Policijske uprave Nova Gorica, so bili poškodovani trije ljudje.

Na Bovškem, med Krnico in Kaninom, je včeraj nekaj po 17. uri prišlo do nesreče med spustom po jeklenici.

“Po prvih zbranih podatkih se je nezgoda zgodila približno sto metrov od štarta, kjer so udeleženci med spustom po jeklenici zadeli v vrh drevesa. Pri tem je bila mlajša oseba oz. otrok, državljan Madžarske, predvidoma lažje poškodovan, druga mlajša udeleženka (otrok), državljanka Slovenije, in 41-letna državljanka Nemčije pa sta pri tem utrpeli predvidoma hude telesne poškodbe,” je sporočila policija.

Na kraju so kasneje posredovali tudi reševalci GRS Bovec in NMP ZD Tolmin, ki so oskrbeli poškodovane osebe. Obe huje poškodovani osebi so reševalci s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center. Mlajšega poškodovanca iz Madžarske so kasneje najprej oskrbeli v ZD Tolmin, nato pa je bil napoten na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policija je o nesreči obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici), sicer pa nadaljuje z dodatnim zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine nesreče na Bovškem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine