17.7 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Na avtocesti umrl voznik, ki je trčil v zadnji del tovornjaka

Piše: C. R.

Danes ob 5:20 je na gorenjski avtocesti umrl voznik, slovenski državljan. Z osebnim avtomobilom je trčil v zaradi kolone ustavljeno tovorno vozilo na voznem pasu avtoceste na Hrušici. Gre za nalet.

Voznik je letošnja šesta smrtna žrtev v prometih nesrečah na Gorenjskem. V zadnjih petih letih je policija na tem odseku obravnavala šest smrtnih prometnih nesreč, in sicer pet v okoliščinah, kakršne so bile danes, in eno na avtocestnem priključku. Večina prometnih nesreč s tragičnim izidom je posledica trka oziroma naleta osebnih vozil v zadnji del stoječega tovornega vozila.

Odsek je najbolj nevaren v času od nedelje zvečer do ponedeljka popoldan zaradi nedeljske omejitve prometa tovornih vozil nad 7,5 ton. Na slovenski strani omejitev traja do 21. ure, v Republiki Avstriji pa do 22. ure. Zastoj nastane po sprostitvi prometa. Policija je ves čas zastojev prisotna na tem delu avtoceste. Pred mestom zastoja je postavljena tudi prometna
signalizacija, ki voznike opozarja na kolono. Znižana je še najvišja dovoljena hitrost.

Ob zastojih upravljalec ceste vsakič poskrbi za ustrezno signalizacijo in označitev odseka. Za Karavanke in današnji dan je bila pred krajem zastoja postavljena prometna signalizacija, ki na več odsekih označuje kolono in znižuje omejitev hitrosti.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine