9.1 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Na avtocesti ukradena trobenta nazaj v lastnikove roke, a ostal brez denarja

Romunskemu državljanu, ki je danes ponoči na avtocesti pri razcepu Gabrk menjaval preluknjano zadnjo desno pnevmatiko na svojem avtomobilu, je neznani storilec iz vozila ukradel kovček s trobento in torbico s 450 evri gotovine in dokumenti. Kovček s trobento in torbico z dokumenti, vendar brez denarja, so policisti našli odvržene v bližini.

 

Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, je 60-letni oškodovanec med menjavo pnevmatike zaslišal ropot in opazil neznano osebo, ki se je oddaljevala od njegovega vozila, sedla v drugo vozilo ter s kovčkom in torbico odpeljala stran.

Oškodovanec je bil pred tem na počivališču avtoceste v Fernetičih, kjer je vozilo parkiral in odšel v prodajalno, v tem času pa je neznani storilec preluknjal pnevmatiko.

Z luknjanem pnevmatik, predvsem zadnjih desnih, si po navedbah policije “pomagajo” tatovi na avtocestah, saj voznik prazno pnevmatiko opazi šele po nekaj kilometrih vožnje, ko se nahaja na avtocesti, stran od počivališč ali parkirišč.

Policisti zato opozarjajo, da ste v primeru, če imate prazno pnevmatiko, še posebno pazljivi. Pri izstopu iz vozila ključe vzemite s seboj, vozilo pa zaklenite oz. s seboj vzemite torbe z denarjemj ali jih imejte pod stalnim nadzorom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine