11.4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Na Ajdovskem je zaradi samovžiga zagorelo osebno vozilo; prevrnil se je traktor z moškim

Včeraj, 11. marca ob 16.19 uri, smo bili obveščeni o požaru osebnega avtomobila v Ajdovščini (Goriška cesta). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica parkirala vozilo na parkirišču in po nekaj minutah je zagorelo v predelu motorja osebnega vozila.

 

Kasneje so požar dokončno pogasili gasilci GRC Ajdovščina, aktivirani so bili tudi gasilci PGD Ajdovščina. Kljub hitri intervenciji je vozilo uničeno. Po sedaj zbranih podatkih je bil vzrok požara samovžig vozila in je tuja krivda izključena.

V prometni nesreči na hitri cesti udeleženo osebno vozilo

Včeraj, 11. marca ob 18.39 uri, smo bili obveščeni o prometni nezgodi na hitri cesti H4 med Vipavo in Razdrtim. Ugotovljeno je bilo, da je 74–letni voznik vozil po hitri cesti iz Vipave proti Razdrtemu po prehitevalnem pasu. Med vožnjo je na delu hitre ceste, kjer potekajo obnovitvena dela in je promet preusmerjen na vozni pas, z vozilom trčil v bočne ovire. V nezgodi je na avtomobilu in prometni signalizaciji nastala materialna škoda. Vozniku je bil zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Na Cerkljanskem se je med vožnjo prevrnil kmetijski traktor

Danes, 12. marca ob 11.10 uri, smo bili obveščeni o varnostnem dogodku na območju naselja Planina pri Cerknem (Občina Cerkno), kjer se je med vožnjo s kmetijskim traktorjem poškodoval občan. Policisti PP Idrija so na kraju ugotovili, da je 62–letni moški vozil starejši neregistriran traktor (brez varnostnega loka) po tamkajšnjem kolovozu v bližini ene od stanovanjskih hiš (kraj dogodka ni javna površina).

 Pri tem je zavil levo v strmo travnato hribino navzdol in se po približno 20 metrih vožnje prevrnil, tako da je traktor obstal z kolesi obrnjenimi navzgor. Pri tem je omenjeni moški padel s traktorja pod omenjeni kmetijski stroj. Moškemu se je uspelo samemu splaziti izpod traktorja, omenjeno dogajanje pa je v neposredni bližini slišal drug občan, ki je poškodovancu priskočil na pomoč in nemudoma poklical na pomoč reševalce.

Kasneje so na kraju predvidoma hudo poškodovanega 62-letnega moškega oskrbeli reševalci NMP ZD Idrija, nato pa so ga prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Na traktorju je nastala materialna škoda.

Glede na sedanja ugotovljena dejstva omenjene nezgode je tuja krivda izključena. Idrijski policisti bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine