14.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

Murska Sobota: Neznanec vabil otroka v kombi

Policisti PU Murska Sobota so bili 10. 6. 2018 v večernem času obveščeni, da je neznanec v bližini Murske Sobote osemletnega otroka ogovoril in vabil v svoje vozilo. Otrok je s kraja zbežal, neznanec pa se je z belim kombijem odpeljal.

Policisti v tej zvezi zbiramo obvestila, staršem pa svetujejo, naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah, ter naj jih opozorijo, da:

– naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam ne glede na obljube, da bodo kaj dobili (razna darila). Otroci se morajo naučiti, da se v takšnih primerih ponudbi zoperstavijo z odločnim NE;

– otrokom je treba pojasniti, naj si v takšnih primerih zapomnijo čim več podrobnosti (opis osebe, vozila ipd.), zatem pa takoj pristopijo do najbližje odrasle osebe in ji takoj povedo kaj se je zgodilo, odgovornost odraslih pa je, da otroku prisluhnejo, ga zaščitijo in nemudoma o tem obvestijo policijo na 113.

Pri tem je zanimivo, da so se podobna sporočila in obvestila po različnih koncih Slovenije že pojavljala in večinoma je v zgodbi nastopal bel kombi. Za kaj torej gre? Bi res nekdo z belim kombijem rad kradel naše otroke?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine