23.9 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Motorist utrpel hude telesne poškodbe

Včeraj, nekaj po 15. uri, se je na Dunajski cesti pripetila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznica (27) osebnega vozila Mercedes-Benz in voznik (58) motornega kolesa Honda.

 

Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja prometne nesreče je znano, da je voznica vozila po Dunajski cesti od obvoznice proti Ulici padlih borcev in v križišču z omenjeno ulico zavijala levo. Iz njene nasprotne smeri se je po sredinskem prometnem razvrstilnem pasu levega smernega vozišča Dunajske ceste pripeljal voznik tovornega vozila znamke Peugeot Boxer, ki se je zaradi stoječe kolone vozil pred seboj zaustavil pred križiščem z ulico Padlih borcev ter z roko signaliziral voznici, da ji omogoča zavijanje levo proti ulici Padlih borcev. Voznica je nato pri zeleni luči na semaforju pričela zavijati levo proti ulici Padlih borcev, pri tem pa ni pustila mimo vozila, ki je prihajalo z nasprotne smeri in vozilo naravnost in je bilo na istem prednostnem nivoju (pravilo srečanja) (kršitev 2. odstavka 58. člena ZPrCP), saj je v tem trenutku pravilno po desnem prometnem razvrstilnem pasu levega smernega vozišča Dunajske ceste pripeljal voznik motornega kolesa.

Slednji je z namenom preprečitve trčenja z vozilom začel zavirati in se umikati v desno, kjer je nato izgubil oblast nad vozilom in padel na levi bok motornega kolesa in drsel naprej po vozišču Dunajske ceste, kjer je po nekaj metrih trčil v sprednjo stran vozila voznice. Motorist je bil zaradi poškodb z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je utrpel hude telesne poškodbe. V času reševanja in ogleda kraja prometne nesreče je bil do 16. ure oviran promet v križišču Ulice padlih borcev in Dunajske ceste in je potekal samo po levem prometnem pasu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine