6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Motorist se je zaletel v avtodom in umrl; kljub opozorilom še vedno polno pijanih voznikov

V prometni nesreči, ki se je danes zgodila na avtocestnem priključku na Hrušici, je umrl motorist. Nesreča se je zgodila, ko je v ovinku trčil v avtodom. Umrl na kraju nesreče, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

 

Pokojni motorist je slovenski državljan, v avtodomu pa so bili tujci, od katerih ni nihče poškodovan. Zaradi prometne nesreče, ki je vzela že sedmo življenje na gorenjskih cestah letos, je bil na gorenjski avtocesti nekaj časa zaprt priključek Hrušica proti Ljubljani.

Včeraj okoli 17. ure so se na primorski avtocesti v bližini Vrhnike zgodila prometna  nesreča zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Do nesreče je prišlo, ker voznik osebnega vozila pri vožnji v smeri Ljubljane ni vozil na  zadostni  razdalji od osebnega vozila pred njim in je trčil vanj, ko je to  zmanjšalo hitrost zaradi gostote prometa. Na istem mestu je nato zaradi vožnje  na prekratki varnostni razdalji prišlo še do dveh nesreč, v katerih sta  bili  udeleženi še dve osebni vozili. V vseh nesrečah je nastala zgolj materialna škoda. Policisti so trem voznikom izdali plačilne naloge. Promet v  smeri  Ljubljane  je  bil  oviran  do 19.30, ko so bile posledice nesreč odpravljene.

Policisti so danes v nočnem času na območju Domžal ustavili in kontrolirali voznika  osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega  vozniškega dovoljenja, prav tako pa je bil pod vplivom alkohola (0,75  mg/l).  Vozniku so policisti zasegli vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče. V  Šiški  so  kontrolirali  voznika  osebnega  vozila,  za katerega je bilo ugotovljeno,  da  je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo je bilo  neregistrirano,  voznik  pa  je bil pod vplivom alkohola (0,76 mg/l). Vozniku  so  policisti  zasegli  vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Med kontrolo prometa v Dobruški vasi so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila,  ki  sprva  ni  upošteval  znakov, s katerimi so ga ustavljali. 26-letni  kršitelj,  ki  je  med  postopkom  odklonil opravljanje preizkusa alkoholiziranosti  nima  veljavnega  vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli,  zaradi  kršitev  izdali  plačilni  nalog  in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V  Metliki  so  policisti  v  noči  na  19.  7.  ustavili  voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,25 miligramov alkohola, so odvzeli  prostost  in  ga pridržali. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine