5.7 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Motorist se je huje poškodoval, v teh dneh več prometnih nesreč z vpletenimi motoristi!

Sinoči, malo pred polnočjo, je 27-letni domačin, na regionalni cesti Maribor – Ptuj, v naselju Miklavž na Dravskem polju, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, z motornim kolesom trčil v otok v krožnem križišču in nato še v betonski robnik ter padel po vozišču. Ob tem se je hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog. Odredili so mu tudi strokovni pregled, da bi se ugotovilo ali je v organizmu morda imel kaj alkohola, saj preizkus alkoholiziranosti z elektronskim indikatorjem alkohola ni bil mogoč.

 

Danes ponoči ob 1.35 pa so pri Divači ustavili 50-letnega državljana Italije. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,34 mg/l alkohola, zato so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Po zaključenem postopku ni upošteval odrejene prepovedi vožnje in je z vožnjo nadaljeval, zatem pa so ga še enkrat ustavili.
Osebni avto so mu zasegli, vozniku pa odredili pridržanje.         

Včeraj ob 21.20 so koprski policisti v Srgaših zasegli osebni avto Celjanu. Na vozilu je imel nameščene registrske tablice, natisnjene na plastiko, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0,48 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog ter kazenska ovadba za ponarejanje uradnih listin (po 251. čl. KZ-1). Vozilo so mu zasegli.

Včeraj okoli 14.30 je na Vodnikovi cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče med   voznikom osebnega vozila in motoristom. Motorist je nepravilno prehiteval vozilo, ki je pred njim v križišču zavijalo levo. Pri trčenju v vozilo se je lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Okoli 10.45 je na Roški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče med voznico osebnega vozila in kolesarko. Do nesreče je prišlo, kjer je kolesarka vozila po napačni strani kolesarske steze. Pri tem je trčila v vozilo, ki je pravilno zavijalo levo in se pri tem lahko telesno poškodovala. Policisti so kolesarki izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 16.30 je na Novosadski ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega vozila in motoristom. Do nesreče je po do sedaj zbranih obvestilih prišlo, ker je voznik osebnega vozila v križišču izsilil prednost motoristu, ki je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Policisti še zbirajo obvestila in ugotavljajo vse okoliščine nesreče.

Kot smo že poročali, se je danes huje poškodoval reševalec na motorju, ki naj bi na nujni vožnji peljal skozi rdečo luč, pri tem pa ga je zbil voznik audija.

Včeraj popoldan pa so policisti v Kopru zasegli osebni avto 36-letnemu vozniku, ker je vozil v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.                                                             

Policisti PPP Novo mesto pa so med kontrolo prometa na Smedniku ustavili 72-letnega   voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti   odredili   preizkus.   Kršitelj,   ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,42 miligramov alkohola.   Avtomobil Renault megane so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine